Trabzonspor en erken ne zaman şampiyon olur? İşte ihtimaller ve Fırtına'nın kalan maçları...

13.03.2022 - 02:44 | Son Güncellenme: 13.03.2022 - 12:48

Süper Lig'in 29. haftasında Göztepe'yi 4-2 mağlup eden Trabzonspor, lig tarihin en erken şampiyonluğunu kazanmak istiyor. İşte şampiyonluk senaryoları ve Fırtına'nın fikstürü...

Trabzonspor en erken ne zaman şampiyon olur? İşte ihtimaller ve Fırtına'nın kalan maçları...

Ligde dün akşam 1-0 geriye düştüğü maçta Göztepe'yi 4-2 mağlup eden Trabzonspor puanını 70'e çıkardı. Bir maçı eksik olan en yakın rakibi Konyaspor'un 18 puan önünde liderlik koltuğunda oturan bordo mavililer lig tarihinin en erken ve en yüksek puanlı şampiyonu olmak istiyor.

En az 4 hafta kala şampiyonluk ilanı tarihe geçirecek 

Ligde bu sezon 21 galibiyet, 7 beraberlik ve tek yenilgisi bulunan Karadeniz ekibi, en erken şampiyonluğun 3 hafta kala elde edildiği ligde, kalan 9 haftada rakiplerinin alacağı sonuçlara da bağlı olarak tarihin en erken şampiyonluğunu kazanabilir. 

Trabzonspor ne zaman şampiyon olur?

Peki Trabzonspor ligde en erken ne zaman şampiyon olur? Goal'un haberine göre bordo mavili takımın şampiyonluk senaryoları şöyle:

Senaryo 1
Trabzonspor, Konyaspor'un bundan sonraki maçlarında puan kaybetmediği senaryoda 12 puan daha toplarsa şampiyon olacak. Kısaca Abdullah Avcı'nın ekibi, bu senaryoya göre 4 maç daha kazanırsa 17 Nisan'da bitime 5 hafta kala şampiyonluk kutlayacak.

İlgini Çekebilir
Şampiyonluğa kaldı 810 dakika!
Habere Git

Senaryo 2
Trabzonspor matematiksel olarak en erken 3 Nisan'da oynayacağı Beşiktaş maçının ardından şampiyon olabilir. Trabzonspor gelecek iki maçta en az 4 puan toplarsa şampiyon olma ihtimaline sahip.

Ancak bu senaryoya göre gelecek üç maçta Konyaspor'un en fazla 1, Başakşehir'in en fazla 5, Fenerbahçe'nin ise en fazla 6 puan alması gerekiyor. İkili averajda Fenerbahçe'nin önündeki Trabzonspor, Başakşehir ile ligin son haftasında karşılaşacak. Ancak Trabzonspor iki maçta 4 değil, 6 puan kazanırsa Başakşehir ile oynayacağı maç önem arz etmiyor.

Senaryo 3
Trabzonspor gelecek iki maçını kazanırsa; Konyaspor, Başakşehir ve Fenerbahçe gelecek üç maçı kaybetse bile bu durumda Trabzonspor'un şampiyonluk tarihi Senaryo 2'ye göre değişmeyecek.

Bordo-mavili ekip yine 3 Nisan'daki Beşiktaş maçından sonra şampiyonluğunu ilan edebilecek.

En fazla puanlı şampiyonluk için 24 puan gerekiyor

29. hafta sonunda 70 puanı bulunan Trabzonspor, şampiyonluğa 94 puan toplayarak ulaşıp, lig tarihinin en yüksek puanlı şampiyonu olma rekorunu da kırmak istiyor. Abdullah Avcı'nın öğrencilerinin en yüksek puanlı şampiyon olabilmek için ligin kalan 9 haftasında 24 puan toplaması gerekiyor.

En erken şampiyonluk ve en yüksek puanlı şampiyon rekorları Fenerbahçe'de

Türkiye'nin en üst kademe liginde şampiyonluğu en erken ilan eden takımı Fenerbahçe. Sarı-lacivertli ekip, Süper Lig'de 1967-1968, 1969-1970 ve 2013-2014 sezonlarında bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Fenerbahçe ayrıca 1988-1989 sezonunda 93 puanla kazandığı şampiyonlukla en yüksek puanla şampiyon olan takım ünvanını da elinde bulunduruyor.

Trabzonspor'un kalan maçları

Açık ara farkla liderlik koltuğunda oturan Trabzonspor'u ligin kalan 9 haftasında zorlu bir fisktür bekliyor. Karadeniz ekibinin fisktürü şöyle:

18 Mart
Çaykur Rizespor - Trabzonspor

3 Nisan
Trabzonspor-Beşiktaş

10 Nisan
Gaziantep FK - Trabzonspor

17 Nisan
Trabzonspor - F. Karagümrük

24 Nisan
Adana Demirspor - Trabzonspor

1 Mayıs
Trabzonspor-Antalyaspor

8 Mayıs
Hatayspor-Trabzonspor

15 Mayıs 
Trabzonspor-Altay

22 Mayıs
Başakşehir-Trabzonspor 

Senin için hazırladığımız haberler