Başakşehir-Trabzonspor: 0-1 (Maç sonucu-yazılı özet)

18.05.2024 - 19:57 | Son Güncellenme: 18.05.2024 - 21:18

Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında Trabzonspor, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda karşılaştığı RAMS Başakşehir'i mağlup etti ve ligi 3. sırada bitirmeyi garantiledi.

Başakşehir-Trabzonspor: 0-1 (Maç sonucu-yazılı özet)

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'in 37. hafta mücadelesinde Trabzonspor, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda karşılaştığı RAMS Başakşehir'i 1-0 mağlup etti ve sezonu 3. sırada tamamlamayı garantiledi.

Trabzonspor, Avrupa Ligi'nde mücadele edecek

Başakşehir'i deplasmanda 1-0 mağlup eden Trabzonspor, gelecek sezon ülkemizi UEFA Avrupa Ligi ön elemelerinde temsil etmeye hak kazandı.

Onuachu atıyor Trabzonspor kazanıyor

Bordo-Mavili takıma 3 puanı getiren golü karşılaşmanın 45. dakikasında Paul Onuachu attı. Bu sezon Karadeniz ekibi ile 25 maça çıkan Nijeryalı forvet 16 gol ve 4 asistlik performans sergiledi. 

Onuachu, Cardozo'yu yakaladı

Opta verilerine göre; bu sezon Süper Lig'deki yedinci kafa golünü İstanbul Başakşehir ağlarına gönderen Paul Onuachu, 2010/11'den bu yana Trabzonspor formasıyla bir sezondaki en yüksek sayının sahibi olan Oscar Cardozo'yu yakaladı (7 gol; 2014/15).

Thomas Meunier yine asistini yaptı

Ara transfer döneminde Borussia Dortmund'dan ayrılarak Trabzonspor'a katılan ve Atletico Madrid'in de transfer listesine giren Thomas Meunier, Paul Onuachu'nun attığı golde asisti yapan isim oldu. Belçikalı yıldız bu sezon bordo-mavili takım ile çıktığı 17 maçta 1 gol ve 7 asist ile oynadı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

Trendyol Süper Lig'in 37. haftasındaki RAMS Başakşehir-Trabzonspor müsabakasının ilk yarısı, bordo-mavili ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

10. dakikada Başakşehir gole çok yaklaştı. Mendy'nin kaptırdığı top Piatek'te kaldı. Bu futbolcu ceza sahasına hareketlenen Berkay Özcan'ı gördü. Berkay'ın Uğurcan'ın üzerinden aşırttığı meşin yuvarlağı, Denswil son anda çizgiden çıkardı.

31. dakikada Deniz Türüç'ün soldan kullandığı korner atışında Duarte, kafayla topu kale sahası önüne ortaladı. Bu noktada topu kontrol eden Davidson düzeltip vurmak istedi ancak meşin yuvarlağı ıska geçince net bir fırsattan yararlanamadı.

35. dakikada Ömer Ali'nin sektirdiği top Edin Visca'da kaldı. Bu futbolcu sağ çaprazdan ceza sahasına girer girmez sert vurdu ancak meşin yuvarlak az farkla direğin üzerinden auta çıktı.

45. dakikada Trabzonspor etkili geldi. Bardhi'nin sağdan ortasında, kaleci Muhammed Şengezer'in uzaklaştırmak istediği top Fountas'ta kaldı. Bu oyuncunun ceza sahası içi sol çaprazından sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı gitti.

45+2. dakikada Trabzonspor 1-0 geçti. Edin Visca'nın aşırtma pasında sağdan ceza sahasına giren Meunier, arka direğe hareketlenen Onuachu'ya ortaladı. Kale sahası önünde yükselen bu futbolcu, kafayla topu filelere yolladı.

Trabzonspor, maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

73. dakikada sağ taraftan Kemen’in ortasında kale önünde Piatek’in bekletmeden vuruşunda kaleci Uğurcan meşin yuvarlağı topu çeldi.
74. dakikada Trabzonspor savunmasının uzaklaştıramadığı topu alan Figueiredo’nun ceza yayının gerisinden şutunda yan direğe çarpan top ardından kaleci Uğurcan’a da çarparak kornere çıktı.
87. dakikada sağ tarafta topla buluşan Figueiredo pasını Aleksic’e aktardı. Aleksic’in uzak mesafeden sert vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından az farkla dışarıya gitti.

Maçtan detaylar

Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Aleks Taşcıoğlu, Candaş Elbil
Başakşehir: Muhammed Şengezer, Duarte, Ba, Opoku, Ömer Ali Şahiner (Dubois dk. 78), Onur Ergün, Deniz Türüç (Serdar Gürler dk. 83), Kemen (Aleksic dk. 78), Berkay Özcan (Pelkas dk. 63), Davidson (Figueiredo dk. 63), Piatek
Yedekler: Deniz Dilmen, Lima, Keny, Emirhan İlkhan, Josef de Souza
Teknik Sorumlu: Mustafa Keçeli
Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Meunier, Mendy, Denswil, Eren Elmalı, Berat Özdemir, Umut Güneş, Visca (Orsic dk. 90+1), Bardhi, Fountas (Fernandez dk. 82), Onuachu (Enis Destan dk. 72)
Yedekler: Taha Tepe, Rayyan Baniya, Umut Bozok, Kerem Şen, Göktan Gürpüz, Mehmet Can Aydın, Arif Boşluk
Teknik Direktör: Abdullah Avcı
Gol: Onuachu (dk. 45+2) (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Ba, Deniz Türüç, Pelkas (Başakşehir), Mendy, Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Senin için hazırladığımız haberler