Eskişehirspor, Karşıyaka Maçına Trabzon'dan Hakem Atanmasına İsyan Etti

12.10.2022 - 16:26 | Son Güncellenme: 12.10.2022 - 17:34

Eskişehirspor, Karşıyaka ile oynayacakları maça husumetli oldukları Trabzon'dan bir hakemin atanmasını skandal bir karar olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Eskişehirspor, Karşıyaka Maçına Trabzon'dan Hakem Atanmasına İsyan Etti

AJANSSPOR-HABER

TFF 3. Lig'de yer alan Türk futbolunun önemli kulüplerinden Eskişehirspor, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) ateş püskürdü. Kulüp yaptığı yazılı açıklamada, Karşıyaka ile oynayacakları maça Trabzon bölgesi hakeminin verilmesinin skandal bir karar olduğunu öne sürdü. Bilindiği üzere 90'lardan bu yana Eskişehirspor ile Trabzonspor arasında bir husumet bulunuyor. 

"Tüm görüntüleri TFF'ye verdik"

Eskişehirspor'dan yapılan yazılı açıklamada bir önceki maça atanan hakeme de dikkat çekilerek, "Geçtiğimiz hafta oynanan Edirnespor müsabakamıza Karşıyaka maçı öncesi İzmir bölgesi hakemi atanmış, bu hakem maçta skandal kararlara imza atmış ve sonuca tesir etmiştir. Bu karşılaşmada hakemin 2 penaltımıza karşı kayıtsız kalması, rakibe zorlama bir penaltı hediye etmesi, ofsayttan bir gol vermesi ve bütün taktir haklarını rakipten yana kullanması büyük güçlükle yaşatmaya çalıştığımız kulübümüze ve arma mücadelemize zarar vermektedir. Bu hatalara ilişkin tüm görüntüler TFF’ye iletilmiş, hakemle ilgili şikâyetlerimiz bildirilmiştir" denildi. 

İlgini Çekebilir
Eskişehirspor ayrılığı resmen açıkladı
Habere Git

Trabzonlu hakem bir skandaldır

Açıklamada, camianın sabrını taştığı vurgulanarak, bu haftaki atamaya da ateş püskürüldü. Kırmızı siyahlı kulüp, "Taraftarımızın ve camiamızın sabrının taştığı noktada, bu hafta sonu oynayacağımız Karşıyaka müsabakasına bugün Trabzon bölgesinden hakem atanması güvenlik açısından skandal bir karardır. Bu verilen karara kulüp olarak resmi itirazlarımızı yapmış bulunuyoruz. Camiamızın ve futbol kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi. 

Eskişehirspor ile Trabzonspor husumetinin nedeni

Eskişehirspor'un Trabzonlu hakem istememesinin nedeni Trabzonspor ile yaşanan husumet. Bunun da kökleri 1996 yılına dayanıyor. O senenin son maçında Trabzonspor, Eskişehirspor'u mağlup etti ve bu sonuçla kırmızı siyahlılar küme düştü. 2011 yılındaysa Trabzonspor, şampiyonluk yarışı verdiği Fenerbahçe'ye Eskişehirspor'un yenilmesini saha dışı etmenlere bağladı. İki kulüp arasında bu iki nedenden ötürü husumet yaşanıyor. 

Senin için hazırladığımız haberler