Trabzon pandemiye yenildi, şampiyonluk gitti!

07.11.2020 - 15:05 | Son Güncellenme: 07.11.2020 - 15:17

Son dakika haberleri... Süper Lig'e yeni yükselen takımlardan olay Fatih Karagümrük'e transfer olan ve başarılı performans gösteren Badou Ndiaye, Radyospor'a özel açıklamalar yaptı. Ndiaye yaptığı açıklamalarda geçen sezon formasını giydiği Trabzonspor'un şampiyonluğu neden kaçırdığını, Fatih Karagümrük'e transfer olma sebebinden bahsetti. İşte detaylar...

Trabzon pandemiye yenildi, şampiyonluk gitti!

Fatih Karagümrük'ün tecrübeli futbolcusu Badou Ndiaye transfer süreci, Trabzonspor'da kaçan şampiyonluk ve hedefleri hakkında konuştu.

Fatih Karagümrüklü Badou Ndiaye gündeme dair özel açıklamalarda bulundu.

"Karagümrük benim için meydan okuma"

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Ndiaye, "Karagümrük'e gelmemdeki en önemli etken bana anlatılan projeydi. Karagümrük'te başkanımız Süleyman Hurma beni bu projeye inandırdı. Karagümrük benim için bir meydan okuma. Bunun için Karagümrük'e transfer oldum. BB Erzurumspor maçında kazandığımız için mutluyum. Gol atmak da güzel bir duygu. Fakat önemli olan benim başarım ile birlikte takımımızın da başarısı" ifadelerini kullandı.

"Seyircili maçları özledik"

İç saha maçlarında çok fazla stadyum değişikliği yaşadıklarını belirten Senegalli futbolcu, "İç saha maçlarımızda çok fazla stadyum değişikliği yaşadık. Bu durumun olumsuz sonuçları olabiliyor fakat biz daha çok motive olarak bu durumu aşmaya çalışıyoruz. Umarım en kısa zamanda pandemi dönemi biter ve maçlarda taraftarımız da olur. Seyircili maçları özledik." dedi.

"Nerede görev verilirse orada oynarım"

6-8-10 numara pozisyonlarında oynayabildiğini söyleyen Badou Ndiaye, "Üç pozisyonda da başarılı olabiliyorum. Teknik direktörümüz bana nerede görev verirse orada forma giyerim ve elimden gelen mücadeleyi veririm. Takım için mücadele eden bir oyuncuyum." diye konuştu.

Trabzonspor süreci

Geçen sezon Trabzonspor'da kaçan şampiyonlukla ilgili ise Ndiaye, "Süper Lig'de şampiyon olmanın en önemli sebebi rakiplerinden daha çok motive olmak ve çalışmak. Geçen sezon Trabzonspor ile son viraja kadar şampiyonluk kovaladık ama olmadı. Pandemi sonrası geri dönüşte işler istediğimiz gibi de gitmedi. Fakat Trabzonspor'da Türkiye Kupası'nı kazandık. Bize ve Trabzonspor camiasına mutluluk veren bir kupaydı." açıklamasında bulundu.

30 yaşındaki futbolcu sözlerini şu şekilde bitirdi:

"Covid-19 nedeniyle maçlara taraftar alınmıyor. Henüz Karagümrük taraftarının önünde bir maça çıkamadım. Ateşli bir taraftarımızın olduğunu biliyorum. Onlar bize destek verdikçe, biz de onlar için saha içerisinde her şeyimizi vermeye devam edeceğiz. Onların önünde maça çıkacağımız günü bekliyorum.”

Stoke City devamlı kiralıyor

2015-2016 sezonu yaz transfer döneminde Bodo'dan Ankaraspor'a gelen ve gösterdiği performansla 2017-2018 yaz transfer döneminde 7,5 milyon Euro bonservis bedeli ile Galatasaray'ın yolunu tutan Ndiaye 2017-2018'de Ocak ayında Stoke City'e 16 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında gitti. Senegalli futbolcu 2018-2019 sezonunda Galatasaray'a, 2019-2020 sezonun devre arasında Trabzonspor'a, bu sezonda Fatih Karagümrük'e kiralandı.

Senin için hazırladığımız haberler