TR24 TV frekansı nedir, nasıl ayarlanır? | Kanal ayarı nasıl yapılır?

25.05.2018 - 01:19 | Son Güncellenme: 25.05.2018 - 01:19

TR24 TV frekansı nedir, nasıl ayarlanır? Global Medya Grup tarafından kurulan kanalın genel yayın yönetmenliği görevini deneyimli televizyoncu Suat Toktaş getirildi. Suat Toktaş, TR24’ü kurarken 15 yıllık haber kanalı birikiminin süreci kolaylaştıracağını belirtti. Peki, TR24'ün frekansı nedir, kanalı nasıl ayarlanır? İşte detaylar...

TR24 TV'nin frekansı nedir sorusu vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. NTV Spor'dan tanınan Onur Tuğrul TR24 TV'nin spor müdürlüğüne getirildi. İşte detaylar!

TR24 TV frekansı nedir, nasıl ayarlanır?

TR24 TV'nin frekans bilgileri henüz bilinmiyor. Frekans bilgileri açıklanır açıklanmaz bu bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

 

TR24 kanalı geliyor

Türkiye televizyon piyasasına TR24 adıyla yeni bir haber kanalı geliyor. Global Medya Grup tarafından kurulan kanalın genel yayın yönetmenliği görevini deneyimli televizyoncu Suat Toktaş getirildi.

Türkiye televizyon piyasasına TR24 adıyla yeni bir haber kanalı geliyor. Global Medya Group Prodüksiyon Televizyon Yayıncılık A.Ş, tarafından kurulan kanal, yayın ve haber otomasyon sistemleri için ciddi bir altyapı yatırımı yaptı. Habercilik yarışına rakipleriyle aynı seviyede, hatta bir adım önde girmeyi hedefleyen kanalın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı işadamı Elnur Abdullayev, Genel Müdürlük görevini televizyon ve dijital yayıncılığın genç ve tecrübeli ismi Mammad Gulmammadov yürütecek. TR24 yöneticileri Genel Yayın Yönetmenliğini deneyimli televizyoncu Suat Toktaş yapacak.

Suat Toktaş, TR24’ü kurarken 15 yıllık haber kanalı birikiminin süreci kolaylaştıracağını belirterek "Uzun yıllar sonra Türkiye’de iddialı bir haber kanalı ilk kez kuruluyor. TR24, mevcut kanallardaki rutin ve bu rutinin spiker, editör, muhabir, kameraman, kısaca her kadroda oluşturduğu ataleti giderecek bir anlayışla yola çıkacak. Hedefimiz en kısa sürede dikkatle izlenen bir kanal oluşturmak. Bunun için öncelikle sağlam bir altyapı gerekiyordu. Dünya yayıncılık piyasası araştırıldıktan sonra, en hızlı ve habercilerin en rahat kullanabileceği, görüntüyü ve haberi izleyiciye en kısa sürede ulaştırabilecek teknoloji satın alınmış durumda. Altyapı yatırımlarında gösterilen hassasiyeti, haber ekibini kurarken de ortaya koyacağız. Şu anda ekranlarda izlediğiniz pekçok ismi TR24’te göreceksiniz" dedi.

TR24 TV kimin?

TR24 TV Global Medya Group Prodüksiyon Televizyon Yayıncılık A.Ş tarafından, Kanal 6 ve Cine 5’in de kullandığı bina da kuruluyor.

TR24 TV'nin yönetiminde ise şu isimler bulunuyor;

TR24 haber kanalının Yönetim Kurulu Başkanı: Elnur Abdullayev

TR24 haber kanalının Genel Müdürü: Mammad Gulmammadov

TR24 haber kanalının Genel Yayın Yönetmeni: Suat Toktaş

TR24'ün spor müdürlüğüne getirilen Onur Tuğrul kimdir?

Son olarak NTV Spor ekranlarında muhabir olarak çalışan Onur Tuğrul 1987 yılında İstanbul Penndik’te doğmuş ve yetişmiştir.

Maltepe Anadolu Lisesi ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olmuştur. Televizyonculuğu ise her zaman aklında ve hayallerinde olan bir meslek olarak gördüğünü belirten Onur Tuğrul kültür ve sanat ilede çok ilgilidir.

NTV Spor’un, frekans sonrası yayın hayatından çekilmesi ile 2018 yılında NTV Spor’un Fenerbahçe muhabiri Onur Tuğrul kendi Youtube kanalını açmıştır.

TELEVİZYON NEDİR?

Televizyon Nedir?Televizyon 1925 yılında bisküvi kutusu ile icat edilen ve içerisinde uygun şartlar sağlandığında çeşitli görüntüleri size sunacak donanıma sahip olan bir haberleşme aracıdır. Temel olarak ise, elektromanyetik dalgalar halinde yayılan görüntü ve seslerin, ekran ve hoparlör sayesinde alıcıya ulaştırılmasını sağlayan, elektronik bir cihaz şeklinde tanımlayabiliriz.

İlk yayınını 1929 yılında gerçekleştirebilen televizyonun günümüzde plazma, HD, 3D, LCD gibi çeşitleri ile bulunmaktadır. Bu kadar geliştirilmesine rağmen televizyonun başından kalkmayan 21. yüzyıl insanı bu icadın tam anlamıyla kölesi olmuştur. Ne kadar hızlı haber yayma, ya da canlı yayın gerçekleştirme olanağı sunsa da, televizyonun aile ilişkilerini zayıflattığı, insanların birbiri ile konuşmamasına neden olduğu, sohbetleri sınırladığı tartışma götürmez bir gerçektir.

Senin için hazırladığımız haberler