İstanbul Bisiklet Turu İçin Yarın Trafikte Bu Yollar Kapanıyor!

30.09.2023 - 15:02 | Son Güncellenme: 30.09.2023 - 15:10

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Bisiklet Turu (Tour of Istanbul) etkinliği nedeniyle yarın bazı yolların trafiğe kapatılacağını bildirdi.

İstanbul Bisiklet Turu İçin Yarın Trafikte Bu Yollar Kapanıyor!

AJANSSPOR - HABER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamada, 1 Ekim Pazar günü düzenlenecek Tour Of Istanbul etkinliği sebebiyle 07.00-12.30 saatlerinde trafiğe kapalı olduğu belirtildi.

İstanbul'da bu yollara dikkat!

İBB açıklamasında, kapalı olan ancak kademeli olarak açılacak yollar ise şöyle sıralandı:

"Sultanahmet Meydanı-Kennedy Caddesi-Galata Köprüsü-Eminönü-Beşiktaş yolu, Barbaros Bulvarı-15 Temmuz Şehitler Köprüsü Avrupa Anadolu geçisi-Kızıltoprak-15 Temmuz Şehitler Köprüsü/Kadıköy çıkışı K16 yolu-Caddebostan ve Çetin Emeç Bulvarı'nın ilişkili yolları."

İstanbul, 45. kez ev sahipliği yapacak

Dünyada iki kıtada koşulan tek yarış olan İstanbul Maratonu'na 45 yıldır ev sahipliği yapan İstanbul'da uluslararası bir yarış daha düzenleniyor.  İBB iştiraki Spor İstanbul AŞ, Cumhuriyet'in 100'ncü yılında, "Uluslararası İstanbul Bisiklet Turu" düzenleyecek.

İlgini Çekebilir
Tour of İstanbul'da pedal dönüyor
Habere Git

Avrupa ve Asya kıtaları arasında pedal çevrilecek

Uluslararası Bisiklet Birliği'nin (UCI) uluslararası yol bisikleti takviminde 2.2 kategorisinde yer alan ve 4 etaptan oluşan "Tour of İstanbul", 28 Eylül-1 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Tour of İstanbul'un 4. Etabı'nda, İstanbul Maratonu'nda olduğu gibi, Avrupa ve Asya kıtaları arasında pedal çevrilecek. Tour of İstanbul, dördüncü günündeki Halk Turu ise bisiklet tutkunlarını, muhteşem İstanbul manzarası eşliğinde bir araya getirecek.

147 sporcu katılıyor

15 ülkeden, 21 takıma mensup toplam 147 sporcunun iki kıta arasında pedal çevireceği yarış için düzenlenen tanıtım toplantısında dün konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Maddi gücü bizden çok daha iyi durumda olan, alım güçleri çok daha fazla olan ülkeler, kentler, belediyeler, bisiklet kullanımını teşvik ediyor. Bir kentin ve halkının zenginlik imajı, artık lüks özel arabalar değil, bisiklet kullanımıyla oluşuyor." ifadelerini kullanmıştı.

Gustaw Wang lider durumda

Tour of İstanbul'un Arnavutköy etabını Restaurant Suri Carl Ras takımından Gustav Wang ve Şile etabını yine Restaurant Suri Carl Ras takımında Daniel Stampe kazandı.

Turda bugün Beykoz etabı koşuluyor. Genel klasmanda Restaurant Suri Carl Ras tamından Gustaw Wang lider durumda bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler