Toro Rosso, yeni takımını tanıttı

16.02.2020 - 03:02 | Son Güncellenme: 16.02.2020 - 00:02

 2006 yılından beri Formula 1'de yarışan Toro Rosso takımının yeni adı Scuderia AlphaTauri Honda oldu. Avusturya'nın Salzburg kentinde ünlü havacılık müzesi Hangar-7'de yapılan lansman gecesiyle tanıtılan Scuderia AlphaTauri Honda'nın 2020 sezonunda kullanacağı yeni araç AT01 de ilk kez görücüye çıktı. Eski Formula 1 pilotu David Coulthard'ın sunuculuğunu yaptığı gecede Scuderia AlphaTauri Honda takımı pilotları Pierre Gasly ve Daniil Kvyat da yer aldı.

Gasly, "Toro Rosso hikayesinin sonuna geldik. Bana ilk kez Formula 1'in kapılarını açan takımdı ve bu sebeple de çok duygusal bir an benim için. Ama şimdi Scuderia AlphaTauri ile yeni bir sayfa açıyoruz. Bence çok keyifli bir macera başlıyor. Bunun için çok heyecanlıyım ve piste çıkmak için sabırsızlanıyorum. Yeni markamızı bir üst seviyeye taşımak için çalışacağız" dedi.

Takımın diğer başarılı pilotu Kvyat ise, “Bu sene de benzer bir performans ortaya koymaya çalışacağız. Şu an çok güçlü olduğumuzu düşünüyorum ve oldukça iyi ve başarılı yarışlara imza atacağız. Çok daha fazla podyum için mücadele edeceğiz. Her şeyin çok iyi olacağını umuyorum” dedi.

Takım sorumlusu Franz Tost ise, "Gördüğüm en heyecan verici Formula 1 tanıtımını gerçekleştirdik. Takımımız Scuderia AlphaTauri'nin tüm parçaları, Hangar-7'deki bu tanıtıma katıldı. Takım olarak burada bizimle yeni başlangıcımız olan AlphaTauri'yi kutlamaya gelen herkese çok teşekkür ediyoruz. Yeni sezonu dört gözle bekliyoruz. Güzel bir sezonun bizi beklediğini biliyorum" dedi.


 
 
 

Senin için hazırladığımız haberler