Toprak Razgatlıoğlu 2. kez dünya şampiyonu oldu!

19.10.2024 - 15:44 | Son Güncellenme: 19.10.2024 - 16:48

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, İspanya Jerez Pisti'ndeki yarışı ikinci sırada tamamlayarak Dünya Superbike şampiyonluğunu ilan etti.

Toprak Razgatlıoğlu 2. kez dünya şampiyonu oldu!

AJANSSPOR - HABER

Toprak Razgatlıoğlu, İspanya'da yapılan 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın ilk yarışında ikinci oldu ve puanını 493'e çıkararak 2. kez dünya şampiyonluğuna ulaştı.

İstiklal Marşı’nı dünyaya dinletti

BMW Rokit takımına adına yarışan milli motosikletçi, bu sezon üst üste 13 yarışı ilk sırada tamamlayarak organizasyon tarihinin seri birincilik rekorunun sahibi olmuştu. Razgatlıoğlu, WSBK kariyerinde çıktığı 217 yarışta 137 kez ilk 3’te yer alarak podyuma çıktı. Bu sezon hem kendisinin hem de şampiyona tarihinin rekorlarını geliştiren 27 yaşındaki sporcu, kariyerinde 56 kez damalı bayrağı birinci sırada görerek İstiklal Marşı’nı dünyaya dinletti.

Toprak Razgatlıoğlu'ndan 17 birincilik

WSBK’nin 2024 sezonunda ise toplam 25 kez podyuma çıkan Toprak Razgatlıoğlu, 17 birincilik, 6 ikincilik, 2 de üçüncülük elde etti. Razgatlıoğlu, WBSK’deki ilk dünya şampiyonluğunu 2021 sezonunda Yamaha adına yarışırken elde etmişti.

İlgini Çekebilir
Flaş | 4 milyarlık Formula 1 pisti ihalesini Lale Cander kazandı, teminat mektubu sahte çıktı
Habere Git

Bulega'ya fark attı

Öte yandan Toprak Razgatlıoğlu, en yakın rakibi Nicolo Bulega'ya 41 puan fark attı.

"Benim için hiç kolay bir sezon olmadı"

Zafer sonrası değerlendirmelerde bulunan Toprak Razgatlıoğlu, "Benim için hiç kolay bir sezon olmadı. BMW ile başladığımızda senin kariyerin bitti dediler. Ancak şampiyon olduk ve herkes BMW'nin kazanan bir motosiklet olduğunu anlamıştır. Herkes inanılmaz çalıştı ve şampiyonluğu hak ettik!" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler