MKE Ankaragücü'nde Tolunay Kafkas ile yollar ayrıldı

02.10.2023 - 14:00 | Son Güncellenme: 02.10.2023 - 16:40

MKE Ankaragücü'nde başkan Faruk Koca ile teknik direktör Tolunay Kafkas, bir araya geldi. Görüşmeden ayrılık kararı çıktı. Kafkas'ın yerine en güçlü aday ise Rıza Çalımbay.

SALİM MANAV - AJANSSPOR

MKE Ankaragücü geride kalan 7 haftada 1 galibiyet alırken, 3'er beraberlik ve yenilgiyle sahadan ayrıldı. 

Teknik direktör Tolunay Kafkas, Galatasaray'a yenildikleri maç sonrası canını sıkacak bir şey olmadığını söyledi. Kafkas, "Ben işimi yapmıyorum. Ben dimdik duruyorum. Canımı sıkacak bir şey yok. Baskı altında, canı sıkılacak insanlar evine ekmek götüremeyenler. Ben işimi iyi ve doğru yapıyorum. Başkanımız üzerine düşen her şeyi yaptı." şeklinde görüş belirtti.

İlgini Çekebilir
Tolunay Kafkas: ''Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kadrosu ligin üstünde''
Habere Git

Tolunay Kafkas, ligde 7. haftayı geride bıraktıklarını aktararak, "Takımların oturması süre alıyor. Bizim 7. hafta ve 5. deplasmanımız. Bunların içinde Galatasaray, Fenerbahçe var. Adana Demirspor maçını da İstanbul'da oynadık. Ben takımıma inanıyorum, güveniyorum. İyi yoldayız. Şu anda 7 maçta 6 puanımız var. Fikstür de lehimize döndü. Kazanabileceğimiz maçlar var. Umarım Ankaragücü'nü layık olduğu yere getiririz" değerlendirmesinde bulundu.

Tolunay Kafkas ile yollar ayrıldı

Kafkas, Galatasaray'a yenilmelerine karşın umutlu mesajlar verdi. Ancak Başkent ekibinde Kafkas ile başkan Faruk Koca bir araya geldi ve görüşmeden ayrılık kararı çıktı. 

Ankaragücü'nden resmi açıklama

Kafkas'ın yerine en güçlü adam Rıza Çalımbay

Tolunay Kafkas ile yolların ayrılmasının ardından gözler Rıza Çalımbay'a çevrildi. Son olarak Sivasspor'u çalıştıran ve Samsunspor ile de görüşen tecrübeli teknik adamın Ankaragücü'ne sıcak baktığı ve anlaşmaya yakın olduğu öğr

Hakan Keleş ve Taner Taşkın da gündemde

MKE Ankaragücü'nde Rıza Çalımbay'ın ardırdan Hakan Keleş ile Taner Taşkın da adaylar arasında.  

"Arkasındayız" dedi hoca yine gitti!

Türkiye'de bir gelenek olduğu üzere başkan "Hocamızın arkasındayız" dedikten sonra yine yollar ayrıldı. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca da üç gün önce Tolunay Kafkas'a destek açıklaması yaptıktan sonra bugün yolları ayırdı.

Koca'nın yapmış olduğu açıklamalar şu şekilde:

"Hocamız Tolunay Kafkas'la yolların ayrılması gibi bir gündemimiz asla olmadı. Konyaspor maçında galibiyet bekliyorduk, iyi oynamadık, bu bir gerçek. Böyle sonuçlar olunca medya, başkan ve hoca üzerinden bir karar bekliyor. Ben net bir adamım, hocayla ilgili bir kararım olsa net söylerim. Kötü oynadık Konyaspor karşısında. Bunu da en iyi hoca değerlendirecektir zaten. Hocamız onurlu bir insan, sevdiğimiz biri. Hatalar tabii ki var. Toparlanma aşamasındayız. Galatasaray maçının hoca için de oyuncular için de bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Galatasaray maçı öncesi böyle haberlerin çıkmasını doğru karşılamıyorum. Bu hocanın da oyuncuların da moralini bozabilir. Ancak bizim böyle bir düşüncemiz olmadığı için rahatsız değilim"

Senin için hazırladığımız haberler