Tokyo Olimpiyatları için kritik son dakika kararı!

08.07.2021 - 16:29 | Son Güncellenme: 08.07.2021 - 19:17

Son dakika spor haberleri… Japonya, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın seyircisiz olarak düzenlenmesine karar verdi.

Tokyo Olimpiyatları için kritik son dakika kararı!

AJANSSPOR-HABER

Japonya Olimpiyat Bakanı Tamayo Marukawa, Tokyo 2020’nin koronavirüs delta varyantı sebebiyle seyircisiz olarak düzenleneceğini duyurdu. Marukawa, “Tokyo'daki olimpiyat müsabakaları seyircisiz olacak. Olağanüstü hal ilan edilmeyen diğer yerler için ise görüşeceğiz" dedi.

Japonya'dan 10 bin seyirci alınacaktı

Organizatörler daha önce alanlara 10 bin seyircinin katılmasına izin vereceklerini, yabancı sporseverlere ise izin verilmeyeceğini duyurmuştu. Hatta tribündeki seyircilerin yapacakları tezahüratların dahi kısıtlanması gündeme gelmişti. 

 

Olağanüstü hal ilan edildi

Japonya Başbakanı Yoshihide Suga da yaptığı açıklamada “Salgının yeniden hız kazanmaması için önlemleri arttırmalıyız. Bu nedenle Tokyo için olağanüstü hal ilan edeceğiz” dedi. Olağanüstü hal ilan edilen Tokyo’da son 24 saatte 896 yeni vaka tespit edildi. Bu, Mayıs ayının ortalarından bu yana görülen en yüksek vaka sayısı oldu.

IOC'den Japonların kararına destek

Kararı değerlendiren IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) Başkanı Thomas Bach, organizasyonun güvenli şekilde düzenlenmesi için Japon makamlarıyla tam dayanışma halinde olduklarını söyledi. Bach, "İlk ertelendiği günden bu yana bu sorumluluğu gösterdik. Bugün de göstereceğiz, turnuvaya dünyanın birçok ülkesinden katılacak sporcuların güvenliğini ilgilendiren her türlü karara destek veriyoruz" dedi.

 

Tokyo Olimpiyatları ne zaman başlayacak?

Organizasyon Komitesi Başkanı Haşimoto Seiko ise "seyircilere yönelik oldukça zor bir karar aldıklarının farkında olduklarını" söyledi. Böylece 1 yıl gecikmeyle düzenlenecek 2020 Tokyo Olimpiyatları ilk seyircisiz olimpiyatlar olarak tarihteki yerini alacak. 

 

2020 Tokyo Olimpiyatları 23 Temmuz-8 Haziran tarihleri arasında gerçekleştrilecek.  

Senin için hazırladığımız haberler