TOFAŞ, yıllar sonra oynamayı sevdiği finale adını yazdırdı

02.06.2018 - 23:37 | Son Güncellenme: 02.06.2018 - 23:37

FİNALİ FENERBAHÇE DOĞUŞ VE TOFAŞ OYNAYACAK

                     ANADOLU EFES   70-74   TOFAŞ

Dikkat dikkat: Ben bu yazıyı maçtan sonra yani 02.06.2018 saat 21 civarı yazıyorum. Kısaca pazar günü yapılacak Fenerbahçe seçimi öncesi yazılmıştır.

 KADER AĞLARINI ÖRÜYOR: Allah Aşkına şu anda yazacaklarıma iyice kulak veriniz. TOFAŞ İstanbul deplasmanında Anadolu Efes’i çok zorlu bir mücadeleden sonra yenerek finale yükseldi. Rakibi Fenerbahçe Doğuş.  Peki; TOFAŞ kimin? Koç grubunun. Ali Koç ise bu grubun en üst yöneticisi kısaca Ali Koç’un başkanı olduğu şirketin basketbol takımı TOFAŞ finalist.

TOFAŞ’ın finalist olduğu gecenin ertesi günü, Fenerbahçe Kulübünün Başkanlık seçimi var. Eğer Başkan Ali Koç seçilirse, final oynayan iki takımın başkanı olarak tribünlerde yerini alacaktır. Eğer seçimi kaybederse Aziz yıldırım tribünlerde Fenerbahçe Başkanı olarak Yer alırken, bir kez daha Ali Şen ve Aziz Yıldırım karşı karşıya gelecektir.

Burada aklıma şöyle bir anı geldi: Yıllar önce, TOFAŞ, galiba 1997 senesi olabilir. Çünkü bir sene önce Efes Koraç Kupasını kazanmıştı. TOFAŞ Koraç Kupası finalinde Aris ile karşılaşıyordu. Bursa ve TOFAŞ finallere alışkındır. Ancak merak ettiğim konu şu. Ali Koç eğer Fenerbahçe Başkanı olursa tribünde yüreği kimin için atacak?

Orhun Ene, maç sonrası ekranlara konuşurken öylesine mutevazi ve yaşam doluydu ki, içimin titrediğini hissettim. Bu final başarısının kendisinin değil, yönetimin ve oyuncularının olduğunu söylemesi bile ne kadar anlamlı. Orhun’u nerede ise; basketbola başladığı günden itibaren tanırım, öyle yerlerde yollarımız kesişti ki, onu detaylı tanıma şansı elde ettim. Karakteri ve İnsanlığı tartışılmaz bir insandır. Tüm camianın sevdiği ve saygı gösterdiği bir insandır. İyi bir aile babasıdır. Basketbol Coach’luğunu seçerek, bulunduğu camialarda hep örnek olmuş, kulüp yönetimlerinin kafalarını karıştırmamış, hep bütçe çerçevesinde iyi şeyler yapmıştır. Bu sene geçmiş senelerin ödülünü alarak finale adını yazdırdı. Ucuz ama çok iyi yabancıları seçmesi ve Türk oyuncuları ile harmanlayıp finale uygun adım yürüdü.

Finallerin hali başkadır. Henry 21, Mejia 11, Morgan 22, Kadji 13, Owens 4, Crocker 3 ve son topu smaçla tamamlayan Berkan 2 sayı. Bursa hemen final için hazırlığa başlayacaktır. Çünkü TOFAŞ’IN GENLERİNDE FİNAL OYNAMAK YAŞAR.

Anadolu Efes’te ise  Motum 31.07 dakika oynadı 2 ribaund alırken 8 sayı atabildi. İnanın hayatımda gördüğüm en kötü savunmaçı. Bu moruk halimle ondan daha iyi savunma yapmazsam  “yuh” desinler! Rakibin turnikeye girdiği anda rakibinin karşısında dururken yüreği pır pır ediyor. Ergin Ataman maçın daha ilk çeyreğinde bakışlarından ümitsizlik hissettim. Efes ve Ergin Ataman gibi kariyer avcısı kulüp ve Coach olarak çok önemli kayıp bir sene olarak tarihe geçti. Her ne kadar Türkiye Kupasını alsalarda, Ergin Ataman’ında bunu böyle kabul edeceğini umuyorum. Collum iyi savunma görünce maçı alacak kadar atamadı! Doğuş kariyerinin en üretken maçını oynadı. Harika işler yaptı. Simon ve Dunston 40’ar dakika oyunda kaldılar. Simon ve Dunston’un hakkını yemeyelim. Bu sezon takımda ayakta kalan önemli oyunculardı. Anadolu Efes yarından itaberen gelecek sezonun kadrosunu kurmak için kolları sıvayacaktır. 

Finallerin takımı olan Fenerbahçe Ülker’i yenmek kolay değil. Avrupa’da en baba takımların önünde eğildiği Fenerbahçe daha bir kaç gün önce final oynadı.  Obradovic mutlaka bir kez daha şampiyon olarak yeni Başkan ve yönetime hediye vermek isteyecektir. Dilerim çok keyifli heyecanlı maçlar izleriz son söz HAK EDEN KAZANSIN    

Senin için hazırladığımız haberler