TJK Başkanı Adalı'dan Gazi Koşusu açıklaması

03.06.2020 - 14:30 | Son Güncellenme: 03.06.2020 - 14:31

Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı, beIN Sports'a yaptığı açıklamada at yarışlarının 10 Haziran'da başlayacağını duyurdu.

Koronavirüs sebebiyle at yarışlarına ara verildiğini hatırlatan Adalı, "Yarış, atçılık sektörü olarak 80 gün içinde hiç durmadık. 9 hipodromumuzda yaklaşık 6000-6500 atımız var. Bunlar, bakılmak mecburiyetinde. İdmanlarının yapılması şart. Hipodromlarda hayat durmadı" dedi.

"Her gün dezenfeksiyon yaptık"

Süreç içerisinde çok ciddi önlemlerin alındığını vurgulayan TJK Başkanı, "Yarışlar durmadan aşağı yukarı bir hafta önce çok ciddi önlemler aldık. Her gün dezenfeksiyon yaptık. Maske uygulamasına ilk başlayan kurumlardan biriyiz. Girişlerde herkesin ateşi ölçülüyor.

Bu seksen günlük sürede, 9000-9500 kişinin yaşadığı 9 hipodromda başımıza gelen vaka sayısı, yanlış hatırlamıyorsam en son 6'ydı, o da dışarıdan. Onun haricinde bir vakayla karşılaşmadık. Önlemlere de devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Önümüzde seyircili yapacak Gazi Koşuları var"

Adalı 30 Ağustos'a ertelenen Gazi Koşusu'nun Türk yarışçılığı için bayram olduğunu söyleyerek, "Geçtiğimiz senelerde binlerce yarışseveri hipodromda ağırlama fırsatı bulduk. İnşallah 30 Ağustos'a kadar pandemi sürecini bitirir, atlatırız.

Şu anki durumda seyircisiz yapacağız gibi görünüyor. Gönlümüzden seyircili yapmak geçiyor ama ilk önce sağlık. Şu işleri atlatalım da, önümüzde seyircili yapacak Gazi Koşuları var" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler