Bursaspor- Amed Sportif Faaliyetler: 2-1 (Maç Sonucu-Özet)

05.03.2023 - 15:40 | Son Güncellenme: 05.03.2023 - 17:14

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'un 23'üncü haftasında Bursaspor, sahasında Amed Sportif Faaliyetler'i mağlup etti. İşte maç sonucu, özet, goller ve detaylar...

Bursaspor- Amed Sportif Faaliyetler: 2-1 (Maç Sonucu-Özet)

AJANSSPOR-HABER

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'un 23'üncü haftasında Bursaspor, olaylı karşılaşmada Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda konuk ettiği Amed Sportif Faaliyetler'i 2-1 mağlup etti.

Goller Çağatay Yılmaz ve Enver Cenk Şahin'den

Yeşil-beyazlı takıma 3 puanı getiren golleri 28. dakikada Özer Hurmacı'nın asistinde Çağatay Yılmaz ve 81. dakikada Ener Cenk Şahin kaydetti. Bu sezon Bursaspor ile 7 maçta sahaya çıkan sol kanat Çağatay oyuncusu 3 gole ulaştı. Enver Cenk Şahin ise bu sezon forma giydiği 20 maçta 8 gol ve 3 asist ile oynadı.

Amed Sportif Faaliyetler'in tek golünü ise 89. dakikada Mehmet Gürkan Öztürk attı.

Maç gergin başladı

Bursaspor ile Amed Sportif Faaliyetler arasındaki karşılaşma olaylı başladı. Amedspor kalecisi tribünden atılan cisimlerle iki kez kendini ye attı. 

İlgini Çekebilir
Bursa'da tepki çeken pankartlar, Soylu'dan soruşturma
Habere Git

Birincisinde kalçasına ikincisindeyse başına bir cisim geldi ve kaleci kendini yere bıraktı. Bursasporlu oyuncuların tüm çabasına rağmen tribünler bir türlü sakinleşmedi.

Maç öncesi çevik kuvvet müdahale etti

Amedsporlu futbolcular, zemini incelemek için sahaya çıktığında, tribünlerdeki Bursaspor taraftarlarının protestosuyla karşılandı. Amedsporlu bazı futbolcuların da taraftarlara karşılık vermesiyle tansiyon yükseldi. Bunun üzerine Bursasporlu futbolcular da sahaya çıktı. İki takım futbolcuları arasında yaşanan arbedeye çevik kuvvet polisleri müdahale etti. Polisin müdahalesiyle saha içerisindeki arbede sonlandırılırken, her iki takımın oyuncuları soyunma odasına geri döndü. Amedsporlu futbolcuların soyunma odasına girişi sırasında tribünlerden pet şişe atıldı.

Bursa’da 40 bin taraftar stadyumu doldurdu

Yeşil-beyazlı takımın taraftarları Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nu hınca hınç doldurdu. Yaklaşık 40 bin Bursaspor taraftarı mücadeleyi yerinde takip etti.

Yeşil-beyazlı taraftarlar yaptıkları tezahüratlarla takımlarını destekledi.

İlgini Çekebilir
ÖZEL | Ne Galatasaray ne Fenerbahçe… Haji Wright…
Habere Git

180 bin kişi takip etti

Bursaspor ile Amed Sportif Faaliyetler arasındaki maçı Fuchs Sports resmi YouTube kanalı üzerinden canlı olarak yayınladı. Maçı platform üzerinden yaklaşık olarak 180 bin kişi takip etti.

Bakan Soylu: "Futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TFF 2. Lig Beyaz Grup 25. haftasında Bursa'da oynanan Bursapor - Amedspor müsabakasına ilişkin sosyal medya hesabından mesaj paylaştı. 

Bakan Soylu, konuyla ilgili açıklamasında, "Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
İtalyan ekibinden Beşiktaş'ın yıldızına teklif! Ayrılıyor mu?
Habere Git

Maçı 2-1 kazanan Timsahlar 22 maç sonunda topladığı 25 puanla on beşinci, Amed Sportif Faaliyetler ise 41 puanla üçüncü sırada yer aldı. 

Senin için hazırladığımız haberler