Thuram Kaepernick'i hatırlattı

31.05.2020 - 18:16 | Son Güncellenme: 31.05.2020 - 18:35

Thuram Kaepernick'i hatırlattı

Schalke forması giyen Weston McKennie'nin ardından Mönchengladbachlı Marcus Thuram da Amerika'da ırkçı bir polis tarafından öldürülen George Floyd'u unutmadı. Thuram'ın hareketi akıllara Colin Kaepernick'i getirdi.

AJANSSPOR - HABER

Borussia Mönchengladbach'ın Union Berlin'i ağırladığı maçta takımını 2-0 öne geçiren Marcus Thuram, Floyd'un ölümünü protesto etmek için attığı golün ardından diz çöktü.

Colin Kaepernick'i hatırlattı

Thuram'ın bu hareketi akıllara Colin Kaepernick'i getirdi. San Francisco 49ers forması giydiği dönemde, 2016 yılındaki bir maçta; ABD'de siyahlara uygulanan ırkçı yaklaşımı protesto etmek amacıyla ulusal marş esnasında diz çöken Kaepernick, başkan Donald Trump rafaından sivil itaatsizlik ile suçlanmıştı.

Sezon sonunda sözleşmesi yenilenmeyen 32 yaşındaki Kaepernick bir daha forma giyememiş ve tüm reklam anlaşmaları da iptal edilmişti.

Weston McKennie bant taktı

Schalke forması giyen ABD'li Weston McKennie de Werder Bremen karşılaşmasında 'George Floyd için adalet' yazılı kol bandı ile mücadele etmişti.

Ne olmuştu?

Amerika Birleşik Devletleri'nin Minnesota eyaletinde gözaltına alındığı sırada polis memuru Derek Chauvin'in boğazına diziyle baskı yapması sonucu 46 yaşındaki George Floyd hayatını kaybetmişti.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından ırkçılığı protesto etmek için binlerce kişi sokaklara çıkarken, bazı yerlerde protestocular polisle çatışıp birçok yeri ateşe vermişti.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler