Son Dakika | 1461 Trabzon Başkanı Celil Hekimoğlu: TFF'yi İbra Etmeyiz

07.03.2023 - 16:53 | Son Güncellenme: 07.03.2023 - 16:59

1461 Trabzon FK Başkanı Celil Hekimoğlu, Süper Lig ekiplerinin 3.Lig’e Rezerv Lig kurma taleplerine karşı çıktı ve TFF'yi sert bir dille uyardı. Detaylar haberimizde...

Son Dakika | 1461 Trabzon Başkanı Celil Hekimoğlu: TFF'yi İbra Etmeyiz

AJANSSPOR HABER

Süper Lig ekiplerinin TFF 3.Lig’e Rezerv Lig kurma talepleri sonrası 1461 Trabzon Başkanı Celil Hekimoğlu açıklamalarda bulundu. Hekimoğlu, Trabzonspor'daki kongre süreci hakkında da konuştu. 

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Celil Hekimoğlu, "1461 Trabzon olarak bu sezon belirleyici bir hedef koymadık, geleceğe yatırım olarak transferler yaptık ancak play-off hattının içerisinde olduğumuz için transferin son gününde Bahadır Erol ve Batuhan Kör'ü kadromuza kattık" dedi. 

"Aday olmayacağım"

"Trabzonspor'da gerçekleşecek olan kongrede başkan adayı olacak mısınız?" sorusuna Hekimoğlu, "Trabzonspor'da gerçekleşecek olan kongrede başkan adayı olmayacağım. Herhangi bir adayın listesinde de olmayacağım. Kulübüm 1461 Trabzon'da spor yaşantıma devam edeceğim.'' dedi.

İlgini Çekebilir
İşte Trabzonspor Teknik Direktörlüğü için en güçlü adaylar
Habere Git

''Trabzonspor'a ciddi bir destek verecektir''

Açıklamalarına devam eden Hekimoğlu, ''Trabzonspor'da ağır bir mali tablo var. Ertuğrul Bey; genç, dinamik bir arkadaş. Ertuğrul Bey mali olarak da fedakarlık yapan bir yönetici. Trabzonspor başkanlığı ona yakışacaktır. Ben birçok zengin insan tanıyorum ama parasını harcamayan, Ertuğrul Bey, Trabzonspor'a ciddi bir destek verecektir" ifadelerini kullandı.

''Biz bunu kabul etmiyoruz''

Süper Lig ekiplerinin 3.Lig’e B Ligi kurma taleplerine karşı çıkan Celil Hekimoğlu, "Geçtimiz sezon Rezerv Lig kuruldu ancak 4 hafta sonra iptal edildi. Gelecek sezon B Ligi kurmak istiyorlar ve ligi 3. Lig'den başlatmak istiyorlar. Atama ile lige çıkılmaz. Bunu kesinlikle kabul edilmez. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu uygulama bizim önümüzü kapatan uygulamadır.'' dedi.

"İbra etmeyiz, mahkeme gideriz"

TFF'yi gerekirse ibra etmeyeceklerini dile getiren Celil Hekimoğlu, ''Pazartesi günü TFF yetkilileriyle toplantı yapacağız ve B Ligi'nin iptal edilmesini talep edeceğiz. 92 kulübün tamamı bu uygulamaya karşı çıkıyor. Bu karar onaylanırsa iş ibra etmemeye kadar gider. Çünkü sen beni yok sayarsan ben de seni yok sayarım. B Ligi rekabet kurallarına aykırı bir uygulamadır ve hukuksuzdur. Bu uygulama tüm 2. ve 3.Lig takımlarının önünü kesecek, futbol ailesine büyük zararlar veren bir uygulama olacaktır. Lige yükselme prosedürü bellidir. Asla tasvip ve kabul etmiyoruz. Lige yükselmenin kuralı bellidir. BAL Ligi’nden şampiyon olarak çıkacaksın. Atama ile lige alınıyorsa biz de 1461 Trabzon olarak 1.Lig’e alınmak istiyoruz. Nihat Özdemir başkana da aynısını söylemiştim ve vazgeçmişti. Böyle bir karar alınırsa mahkemeye giderim" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'da Ertuğrul Doğan başkanlığa aday oldu
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler