Metin Akyüz, TFF başkanlığına aday olmaya hazır!

29.05.2024 - 15:43 | Son Güncellenme: 29.05.2024 - 15:56

Ankaragücü eski Başkanı, Etimesgut Belediye Başkan yardımcısı ve Etimesgut Belediyespor Başkan Metin Akyüz, TFF başkanlığına aday olmaya hazır olduğunu söyledi.

Metin Akyüz, TFF başkanlığına aday olmaya hazır!

Trendyol Süper Lig'e veda eden MKE Ankaragücü'nün eski Başkanı, Etimesgut Belediye Başkan yardımcısı ve Etimesgut Belediyespor Başkan Metin Akyüz, gündeme dair flaş açıklamalarda bulundu. Akyüz, TFF başkanlığına da aday olduğunu söyledi.

Akyüz, Ankaragücü’nde mali tabloyu görmeden harekete geçmenin doğru olmadığını belirtirken, TFF Başkanlığı’na aday olmak istediğini dile getirdi. 

"Borcun 1 milyarı geçtiği söyleniyor"

Sporanki'ye konuşan Akyüz, “Ankaragücü’nde gelinen noktada sportif olarak başarısızlık var. Takım Süper Lig'e veda etti. Mali açıdan da durum iç açıcı gözükmüyor. Ne olduğunu bilmiyoruz. Ama borcun 1 milyarı geçtiği söyleniyor. Bu söylentiler üzerine konuşmak da istemiyorum. Çıkarsınlar hesapları herkes görsün, sonra konuşalım“ dedi. 

İlgini Çekebilir
Ecmel Faik Sarıalioğlu'ndan TFF'ye seçim eleştirisi!
Habere Git

"Borçsuz kulüp sözü verdiler"

Kulübün yapılacak Olağan Genel Kurulunda Başkan Adayı olup olmayacağı konusundaki soruya da yanıt veren Akyüz, “Takım küme düştü. Borç çok. Sözleri var. Önce borçları ödeyecekler. Borçsuz kulüp sözü verdiler. Önce bir açıklama yapsınlar. Niyetleri nedir bakalım. ‘Bırakıyoruz’ mu diyecekler, yoksa ‘biz düşürdük biz çıkarırız’ mı diyecekler, ‘kulübün borcu bu. Gelmek isteyen gelsin’ mi diyecekler hiç bilmiyoruz. O nedenle biraz bekleyelim.” ifadelerini kullandı. 

"Bu olursa eğer ben de TFF Başkan adayıyım"

Metin Akyüz, esas sorunun TFF’de olduğunu dile getirdi ve “TFF, Ankara’yı yok sayıyor. Buradaki yapılanma yanlış. Futbolda değişime önce TFF’den başlamak lazım. Futbola CHP’nin de bir aday çıkarması lazım. Bu olursa eğer ben de TFF Başkan adayıyım” ifadelerini kullandı.

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, Ankaragücü üzerine bir düşüncesi var mı?" şeklindeki soruya yanıt veren Akyüz, “Yukarıda belirttiğim gibi önce yönetimin bir açıklama yapması, tabloyu ortaya koyması ve niyetini camiaya bildirmesi lazım. Bunlar yapılmadan Mansur Yavaş’ın ne yapacağını bilemeyiz” dedi.

2024 TFF Başkan adayları kim?

Bilindiği üzere Eski Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski başkanlarından ve UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Türk-Hint iş konseyi eski başkanı Erdal Alkış ve Eski Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık, TFF başkanlığına adaylığını açıklamıştı.

TFF başkanlık seçimi ne zaman?

Mehmet Büyükekşi, Süper Kupa'nın oynandığı gün verdiği demeçte 18 Temmuz'daki mali kongrenin seçimli yapılacağını duyurmuştu. Ancak bazı kulüpler bu karara karşı çıkmış ve seçimin en geç Mayıs'ın son, Haziran'ın ilk haftası yapılması gerektiğini söylemişti.

Senin için hazırladığımız haberler