TFF'nin kararına tepki gösterdi: "Skandal..."

25.06.2020 - 23:30 | Son Güncellenme: 25.06.2020 - 23:31

TFF 3. Lig takımlarından Artvin Hopaspor'un teknik direktörü olan Sadi Tekelioğlu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun 2. ve 3. Ligi oynama kararına tepki gösterdi.

Ajansspor'dan Salim Manav'a konuşan Sadi Tekelioğlu kararı skandal olarak nitelendirirken, "Skandal bir karar. TFF, 2. ve 3. Ligi ateşe atmıştır. Geriye dönük 50 yılı incelesinler; 18 Temmuz’da başlayan sezon kesinlikle yoktur. 89 kulüpten 70’in üzerinde kulüp oynamak istememiştir. Bu ligdeki stadlarda ışıklandırma yok ve suni çim. TFF ve bu kararı alanlar 18 Temmuz’da sentetik sahayı kontrol etsinler, o zeminde koşmak bir kenara yürüyebilirlerse dediklerimi geri alacağım" dedi.

Maçlar gündüz oynanacak

18 Temmuz itibariyle kaldığı yerden devam edecek alt liglerde en büyük sorunların başında stadyum zeminlerinin suni çim olması ve ışıklandırma olmaması geliyor. Işıklandırma olmayan stadyumlarda karşılaşmanın gündüz oynanması bekleniyor.

Türkiye Futbol Federasyonu ilerleyen günlerde maçların oynanacağı saatleri açıklayacak.

Temmuz ayında sıcaklık ortalaması 25'in üzerinde

3. Lig takımlarından Nazilli Belediyespor ve Muğlaspor'un stadyumlarında ışıklandırma yok. Nazilli'de Haziran ayında mevsim normalleri 25 ila 30 derece arasında olmakta. Muğla'da ise öğle saatlerinde termometreler 35 dereceyi gösteriyor.

Ayrıca temmuz ayında Muğla'da ortalam sıcaklık 26 dereceyken, Nazilli'de temmuz ayının ortalama sıcaklığı 28.2 olarak dikkat çekiyor.

Alt lig takımları oynamak istemiyor

TFF alt liglerin oynatılacağını açıkladı ancak 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği verdiği dilekçeyle ligi oynamak istemediklerini bildirmişti.

10 Haziran 2020'de yapılan toplantıda TFF yönetimi, alt lig kulüplerinin oynamak isteyip istemediğini sormuştu. 2. ve 3. lide mücadele eden 89 kulübün 79'u oynamama konusunda ıslak imza vermişti. (HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler