"TFF'nin kararı, bilinçsizce alınan bir karar değil"

29.05.2020 - 14:40 | Son Güncellenme: 29.05.2020 - 14:48

Galatasaray'ın eski başkan yardımcısı Semih Haznedaroğlu, Türk futbolunun gündemi ve Galatasaray'daki gelişmeler hakkında konuştu. Haznedaroğlu, sarı-kırmızılıların loca sahipleriyle yaptığı sözleşme uzatma talebini de değerlendirdi.

"TFF'nin kararı, bilinçsizce alınan bir karar değil"

Galatasaray’ın eski yöneticilerinden Semih Haznedaroğlu, Türk futbolu ve sarı-kırmızılıların gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Haznedaroğlu, TFF’nin ligin başlaması için 12 Haziran tarihini belirlerken bilinçli davrandığını söyledi. Ayrıca Haznedaroğlu, Galatasaray camiasının koronavirüs sebebiyle daha da zor geçecek süreçte yönetime destek olması gerektiğini vurguladı.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Semih Haznedaroğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Semih Haznedaroğlu: ”Ekonomik gerçekler ligin başlamasında etkili oldu”

Ligin başlangıç tarihi konusundaki tartışmaları değerlendiren Semih Haznedaroğlu, “TFF, önce bir ön karar aldı. UEFA ile de temas halindeydiler. TFF, gözü kapalı ya da bilinçsiz bir karar almadı. Liglerin başlaması kararını sadece futbol olarak düşünmemek gerek. Ortada büyük bir ekonomi var. Bu ekonomik gerçekler ligin başlamasında çok etkili” ifadelerini kullandı.

“Yayın gelirleri olmadan Anadolu kulüpleri ayakta kalamaz”

Yayın gelirlerinin Anadolu kulüpleri için can suyu olduğuna dikkati çeken sarı-kırmızılı eski yönetici, ”Anadolu takımlarının yayın gelirlerinden aldığı pay çok önemli. Tribünleri bomboş. O açıdan televizyon gelirleriyle ayakta kalmaya çalışıyorlar. Aksi takdirde ayakta kalmaları zor. Büyük kulüpler zaten pastadan büyük pay alıyor. İnsan sağlığı birinci planda. Fakat; insan sağlığını tehlikeye atmadan da işin ekonomisini düşünmek gerekiyor” diye konuştu.

“Almanya, zorunlu ara sonrası testi başarıyla geçti”

Semih Haznedaroğlu, Almanya’nın zorunlu ara sonrası testi geçtiğini vurguladı ve Türkiye’nin de bu ülkeden bazı dersler alabileceğini şu sözlerle dile getirdi:

“Almanya Ligi’ni çok yakından takip ediyorum. Testi geçtiler. Seyircisiz maç olmasına karşın tüm dünyada izleniyor. Oradan bazı dersler çıkarılabilir. Türkiye’de de maçlar seyircisiz oynanacak. Ben maçların başlayacak olmasından dolayı mutluyum.”

Galatasaray’ın yaşadığı zorlu süreç hakkında…

Öte yandan Haznedaroğlu, Galatasaray’ın bu süreçte sağlık problemleri sebebiyle motivasyon kaybı yaşamayacağının altını çizdi. Eski yönetici, ”Galatasaray koronavirüsten çok çekti, şanssız dönemler geçirdi. Yöneticilerin ve Fatih Terim’in hastalanması çok kötü oldu. Üstüne bir de başkan Mustafa Cengiz’in rahatsızlıkları... Tüm kulüplerin ekonomik sıkıntıları var. Gelirlerdeki kayıplar, işleri zorlaştırıyor. Bu durum Galatasaray için de geçerli. Yöneticilerin Allah yardımcısı olsun” dedi.

Loca konusundaki adım ve oyuncuların feragatı

Galatasaray’da loca sahipleriyle yapılan sözleşme uzatma görüşmeleri ve futbolcuların alacaklarında indirime gitmesi konusunda da Haznedaroğlu fikrini paylaştı.

Semih Haznedaroğlu, ”Loca sahipleriyle sözleşme uzatılması hakkında görüşülmesi pozitif. Tabii ki kasaya, bahsi geçen 50 milyon TL paranın girmesi önemli. Büyük kulüplerin tüm şanslarını kullanması gerek. Futbolcuların indirime gitmesi de bana sempatik geliyor. Kulüplerin yaşaması için adımların dikkatli atılması gerek. Galatasaray’a camia içinden destek lazım. Özellikle bu süreçte yönetime destek olmak lazım diye düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler