TFF'den yayın ihalesi açıklaması! Teklif kabul edildi...

02.03.2024 - 20:56 | Son Güncellenme: 02.03.2024 - 23:11

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig ve 1. Lig Yayın Hakları İhalesi'ne ilişkin açıklama yaptı. TFF, beIN Medya Grup ile anlaşma sağlandığını duyurdu.

TFF'den yayın ihalesi açıklaması! Teklif kabul edildi...

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), gelecek 3 sezonu kapsayan yayın ihalesine ilişkin açıklamada bulundu.Kazandığı ilk ihalenin iptalinin ardından Saran Holding, "Bu ihale tiyatrosunun dekoru olmayacağız" demişti. TFF, ikinci kez yaptığı yayın ihalesinde beIN Medya Grup ile anlaşma sağlandığını ve ön sözleşmenin imzalandığını duyurdu.

TFF'den resmi açıklama

Yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu'nun 29.02.2024 tarihli ve 40 sayılı toplantısında alınan karar uyarınca, 2 Mart 2024 Cumartesi günü saat 13.30'da TFF Levent İstanbul adresine sunulan teklif, Beşiktaş 6. Noterliği huzurunda açılmış olup; TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Haklarının Devrine İlişkin 3 Ocak 2024 tarihinde TFF'nin internet sitesinde ilan edilen ihale kapsamında Paket E (tüm yayın hakları) için Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.Ş'nin (BEIN MEDIA GROUP) sezonluk 182.000.000,00-USD (218.400.000,00-USD KDV DAHİL) teklif verdiği tespit edilmiştir" denildi.

Açıklamanın devamında ise "Yayın İhale Komisyonu'nca, Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.Ş'nin (BEIN MEDIA GROUP) sezonluk 182.000.000,00-USD (218.400.000,00 USD KDV DAHİL) teklifi kabul edilerek, ön sözleşme imzalanmıştır. 11 Mart 2024 Pazartesi gününe kadar TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Haklarının Devrine ilişkin tüm hukuki sürecin tamamlanması kararlaştırılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

İlgini Çekebilir
TFF açıkladı! VAR SUPPORT uygulaması başlıyor
Habere Git

Saran Holding yeni ihaleye katılmadı

TFF'nin ihale için yaptığı görüşmelerine katılmayacağını açıklayan Saran Holding, iptal kararının ardından yeni bir teklif yapmadı ve bugün kararı verilen ihaleye katılmadı.

"Grubumuz ihale tiyatrosunun dekoru olmayı daha fazla kabul etmeyecektir"

14 Şubat'ta yayın ihalesi için teklif veren Saran Holding, ilk ihaleyi kazanmasına rağmen TFF'nin ihaleyi iptal ederek beIN Sports'a vermesi sonrası "Tiyatronun içinde yer almayacağız" diyerek ihaleden çekildiğini duyurmuştu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Kamuoyunun yakından takip ettiği TFF Süper Lig ve 1. Lig Yayın Hakları İhalesi’nin sonucunu büyük bir üzüntü ve şaşkınlık ile karşılamış bulunuyoruz.

Adaletli, rekabete ve kamu vicdanına uygun bir yayın hakları ihalesi, tıpkı iki sene önce olduğu gibi maalesef yine gerçekleştirilememiştir.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, TFF İhale Komisyonu ile gerçekleşen yüz yüze toplantıda, tarafımıza mevcut yayıncı kuruluşun ihaleden diskalifiye edildiği net olarak beyan edilmiştir. Dolayısıyla bugün gerçekleşen “iptal” daha önce de olduğu gibi, Türk futbolunu esir almış olan mevcut yayıncı ile devam etmenin kılıfıdır. 

TFF tarafından yapılan açıklamadan anlaşılmaktadır ki, şartnameye uygun teklif vermemeyi alışkanlık haline getirmiş bir yayıncıyla devam etme arzusu, sayın TFF yönetimi ve kulüplerimiz için de bir alışkanlık haline gelmiştir. 

Saygıdeğer kamuoyunu, rekabete baştan aşağı aykırı ilerleyen süreçler nedeniyle, üç yıl sonraki ihaleye yerli ve yabancı hiçbir yayıncı ilgi göstermediğinde, Türk Futbolunun değerinin bugün alınan bu hukuktan uzak, TFF’nin kendi talimatlarıyla uyumsuz kararla nasıl etkileneceğinin takipçisi olmaya davet edeceğiz. 

Öte yandan, Saran Holding 30’dan fazla ülkede olduğu gibi Türkiye’de uluslararası spor organizasyonlarına ve liglerine yatırıma; sporseverlerin hak ettiği yayın anlayışını sürdürmeye devam edecektir.


Ancak kamuoyu şunu da kesin olarak bilmelidir ki, grubumuz oynanan bu ihale tiyatrosunun dekoru olmayı daha fazla kabul etmeyecektir. İhale şartnamesine yegâne uygun ve üstelik içinde bulunduğumuz sezonun yaklaşık 60 milyon Euro üzerinde, açık ara en yüksek teklifi veren Saran Holding’in bu ihaleyi kazanmış olması gerekirdi. Zira, ihalenin mantığı, şartları sağlayan ve en yüksek bedeli veren şirket ile anlaşılmasıdır. Bir kez daha yaşanan bu hukuksuzluğu, son derece nezaketsizce sosyal medya üzerinden takip etmek durumunda kalmış bulunmaktayız. 

Hatırlatmak isteriz ki, TFF kamu adına Türk futbolunu yönetmekle görevlendirilmiş bir kurumdur. Bu vazifeyi yerine getirirken sadece Türk futbol camiasının haklarını korumayı hedeflemelidir. Bu ilkelere açık aykırılık içeren bu ihale sürecinin iptaliyle ilgili, tarafımızdan tüm hukuki yollara başvurulacaktır.

Saygılarımızla"

Senin için hazırladığımız haberler