TFF'den UEFA'ya: Şükranlarımızı sunuyoruz

10.10.2023 - 13:39 | Son Güncellenme: 10.10.2023 - 13:58

Türkiye Futbol Federasyonu, Euro 2032'nin düzenleme kararı için UEFA'ya teşekkür mesajı yayımladı.

TFF'den UEFA'ya: Şükranlarımızı sunuyoruz

AJANSSPOR - HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Euro 2032'nin düzenleme hakkının Türkiye ve İtalya'ya verilmesinden dolayı futbolda Avrupa'nın patronu UEFA'ya teşekkür mesajı yayımladı. 

 

Mesajda şu ifadeler kullanıldı: 

"Akdeniz kültürünü paylaşan iki ülkeye, EURO 2032'ye ev sahipliği yapma onurunu verdiği için UEFA'ya şükranlarımızı sunuyoruz.

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeni dostluk köprüleri kurup futbol mirasına kalıcı bir katkı bırakarak bugüne kadar düzenlenen en iyi Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak için güçlerini birleştirdi.

Önümüzdeki yıllarda İtalya ve Türkiye, "Play as One" mottomuzda da belirttiğimiz gibi, büyük bir tutku ve bağlılıkla çalışarak 2032 yılına kadar taraftarlara en üst düzey Avrupa Şampiyonası deneyimini sunmak için yoğun bir iş birliği içinde olacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

"10 Ekim 2023'ü tarihe not düşmek lazım"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise kararla ilgili olarak "Çok heyecanlıyız ve gururluyuz. 10 Ekim 2023'ü tarihe not düşmek lazım. 100. yılımızı Avrupa Şampiyonası ile taçlandırdık. Türkiye ile İtalya, 2032'yi birlikte düzenlemek konusunda sunum yaptık. UEFA Yönetim Kurulu onayladı. Daha önce 5 defa aday olup bir sürü hayata geçiremediğimiz, bugün hayata geçirdiğimiz sevinçli haber çok önemli. Tüm ülkemize bu sevinçli haberi verdiğimiz için mutluyuz. Açılış maçının nerede olacağı, final maçının nerede olacağı belli değil. Bugün konuştuğumuz şey, iki ülkenin bu turnuvayı birlikte yapabilmesidir

İlgini Çekebilir
EURO 2032 resmen Türkiye'de
Habere Git

UEFA'dan İtalya ve Türkiye'ye kutlama

UEFA'nın kutlama mesajında, "Euro 2032'nin ortak evsahipleri İtalya ve Türkiye'ye tebrikler. Ortaklar 20 stadyum önerecekler ve bunlardan 10'u seçilecek. Her ülkede 5 stat turnuvaya ev sahipliği yapacak. Şehirler Ekim 2026'da açıklanacak" denildi. 

Senin için hazırladığımız haberler