TFF'den açıklama: O karardan vazgeçildi

29.03.2021 - 17:44 | Son Güncellenme: 29.03.2021 - 20:20

TFF, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda mücadele eden Türkiye A Milli Futbol Takımı'mızın pazar günü oynayacağı Letonya maçında seyircili oynatma kararından vazgeçtiğini duyurdu.

TFF'den açıklama: O karardan vazgeçildi

AJANSSPOR - HABER

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda mücadele eden Türkiye A Milli Futbol Takımı'mız, grubun ilk iki maçında Hollanda ve Norveç'i mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu.

Milliler, yarın akşam saat 21.45'te Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Letonya ile karşılaşacak. Daha önce karşılaşma için yaklaşık 11 bin seyirci alınacağını duyuran TFF, bu kararından vageçtiğini duyurdu.

 

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Dünyamızı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 pandemisinin seyri ile ilgili son gelişmeler üzerine TFF Sağlık Kurulu yeni bir değerlendirme yapmıştır.

Yeni tedbirler ve önlemler alınması gerekebilecek bu dönemde, riskler oluşturacak uygulamalar yapılmaması ve seyircili maç oynanması gibi etkinliklerin düzenlenmemesi hususunda TFF Sağlık Kurulu görüş birliğine varmıştır. 

TFF Yönetim Kurulu ile paylaşılan bu görüş doğrultusunda, A Milli Takımımızın 30 Mart Salı günü oynayacağı 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçına seyirci alınması uygun bulunmamıştır.  

Kamuoyunun bilgilerine saygıyla duyurulur.

Ne olmuştu?

2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde A Milli Takım'ın Letonya ile Salı günü Olimpiyat Stadı'nda oynayacağı karşılaşmaya seyirci alınacağı açıklanmıştı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, geçtiğimiz gün konuyla ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu:

 

"12 bin kişi civarında seyirci bekliyoruz"

"Bu başlangıç olsun ve hayırlı olsun. Letonya bizim için önemli bir maç. Seyirci desteğinin de Milli Takım'ın yanında olmasını istiyoruz. Sağlık kuralları içerisinde seyirci alacağız. 12 bin kişi civarında seyircinin geleceğini bekliyoruz."

Türkiye kaçıncı sırada?

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda mücadele eden Türkiye A Milli Futbol Takımı'mız, ilk iki maçında Hollanda ve Norveç'i mağlup edip liderlik koltuğuna oturdu.

G Grubu puan durumu

  1. Türkiye / 6 puan
  2. Karadağ / 6 puan
  3. Norveç / 3 puan
  4. Hollanda / 3 puan
  5. Letonya / 0 puan
  6. Cebelitarık / 0 puan
Senin için hazırladığımız haberler