TFF'de yoğun mesai! Süre bitti, puan silme cezası geliyor

23.12.2022 - 13:25 | Son Güncellenme: 23.12.2022 - 13:30

TFF'nin kulüplere lisans çıkarmak için verdiği ekstra süre bugün doluyor. Aralarında Süper lig kulüplerinin de bulunduğu 25 takım puan silme tehdidiyle karşı karşıya.

TFF'de yoğun mesai! Süre bitti, puan silme cezası geliyor

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) Kulüp Lisans Kurulu yoğun çalışma halindi. 2022-23 sezonunda kulüplerin lisans alması için verilen süre doldu. Bilonçolarını düzeltemeyen kulüplerin 3 puanı silinecek.

Lisans başvuruları 3 kez ertelendi

Lisans başvurularını değerlendirmek için önce 30 Eylül, ardından 30 Kasım tarihi verilmişti. TFF, en son olarak başvuru süresini 23 Aralık'a kadar uzattı.

Büyükekşi açıkladı: 50 takımdan 25'e düştü

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, süreyi neden ertelediklerini şöyle açıkladı: "TFF'ye bağlı 130 tane profesyonel takım var.  Eğer lisansı uzatmasaydık 50 takım ceza alacaktı. En son 25 takıma düştü, herhalde yine düşer diye tahmin ediyoruz. TFF'nin amacı liglerin oynanması, ligleri oynanamaz hale getirmek değil."

İlgini Çekebilir
Bu 13 kulübün 3 puanı silinebilir
Habere Git

Süper Lig'de lisans alan takımlar

TFF, 21 Mayıs 2022'de yaptığı açıklamada Süper Lig'de 19 takımın 12'si lisans aldığını açıkladı. Bu takımlar şöyle: Alanyaspor, Beşiktaş, Sivasspor, Fenerbahçe, Antalyaspor, Galatasaray, Konyaspor,  Kasımpaşa, Başakşehir, Trabzonspor, İstanbulspor, Adana Demirspor.

Süper Lig'de lisans alamayan takımlar

Bu açıklamadan sonra Süper lig takımları için herhangi bir açıklama yapılmadı. Lisans alamayan 7 takım şöyle: Ankaragücü, Kayserispor, Gaziantep FK, Giresunspor, Hatayspor, Ümraniyespor, Karagümrük.

Sorun yaşayan 3 Süper Lig takımı

Gazeteci Tahir Kum, lisans sorunu yaşayan 3 takımı açıkladı ve TFF'den yalanlama gelmedi. Lisans sorunu yaşayan Süper Lig kulüpleri şöyle: Gaziantep FK, Kayserispor ve Giresunspor. Bu üç takım vergi borçlarını yapılandırmak ve ekonomik durumunu kriterlere uygun hale getirmek için çalışmasını sürdürüyor. 

İlgini Çekebilir
Karar verme süresi doluyor... Kaç takımın puanı silinecek?
Habere Git

Kayserispor ve Gaziantep FK başkanı görevinden ayrıldı

Ceza alması söz konusu Gaziantep FK, Kayserispor'de Berna Gözbaşı görevini geçen hafta Ali Çamlı'ya devretti. Gaziantep FK Başkanı Cevdet Akınal, başkan olmayacağını açıkladı. Antep kulübünde seçim bu hafta sonu yapılacak. 

Puan silme cezası veriliyor

TFF'nin yayınladığı Kulüp Lisans ve Financial Fair Play Talimatı'na göre  takım harcama limiti yüzde 5 aşılırsa ihtar, yüzde 6-10 oranında aşılırsa kadro sınırlaması,  yüzde 11-15 oranında aşılırsa transfer yasağı cezası veriliyor. Limitler yüzde 16-20 oranında aşılırsa 1, yüzde 21 -25 aşılırsa 2, yüzde 26'nın üzerinde aşılması aşılması durumunda 3 puan silme cezası veriliyor. Puan silmenin yanı sıra ek olarak transfer yasağı, kadro sınırlaması ve para cezası yaptırımlarından biri veya birkaçı uygulanabiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler