TFF Seçimi Yapılıyor Mehmet Büyükekşi Tek Aday

21.06.2023 - 21:39 | Son Güncellenme: 21.06.2023 - 21:55

TFF seçimleri Ankara'da yapılıyor. Mehmet Büyükekşi'nin tek aday olduğu genel kurulda gözler yönetime girecek diğer isimlerde. İşte tüm detaylar.

TFF Seçimi Yapılıyor Mehmet Büyükekşi Tek Aday

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurulu, Ankara'da yapılıyor. 22 Haziran Perşembe günü saat 11.00'de başlayacak genel kurulda mevcut başkan Mehmet Büyükekşi, tek aday olarak seçime gireceği için gözler daha çok yönetim kurulu listesinde kimlerin olacağına çevrilmiş durumda. 

307 delege TFF'de oy kullanabiliyor

JW Marriott oteldeki seçimde 307 delegenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Büyükekşi'nin en az 61 delegenin ıslak imzasıyla adaylık başvurusunu genel kurul divanlık başkanına vermesi gerekiyor. Büyükekşi'nin bunun çok daha üstünde bir imza sayısıyla başvuru yapması bekleniyor. 

Beşiktaş, yönetime isim bildirmedi

Mehmet Büyükekşi'nin nasıl bir yönetim kurulu listesi yapacağı; yeni yöneticilerin hangi kulüplere yakın olacağı kamuoyunun en çok merak ettiği konu. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Büyükekşi'ye herhangi bir isim önermediklerini açıkladı. 

İlgini Çekebilir
TFF yönetimine üç büyüklerden kimler girecek?
Habere Git

Beşiktaş'tan büyükekşi'ye ibra yok

Genel kurulda Büyükekşi'nin bir yıllık dönemine dair ibra oylaması da yapılacak. Çebi, Büyükekşi yönetimini ibra etmeyeceklerini de ilan etti. Büyükekşi her ne kadar tek aday olarak seçime girse de yine de alacağı oy da önemli olacak. Çünkü bir önceki seçimde adaylık için 234 toplandığını açıklasa da genel kurulda 158 delegenin oyunu aldı. Bu da TFF tarihindeki en düşük oydu. 
 

TFF bütçesi de oylamaya sunulacak

Seçimli genel kurulda, 1 Haziran 2023'ten 31 Mayıs 2024'e kadarki TFF bütçe de delegelerin onayına sunulacak. Ayrıca gerekli hallerde yönetime ek bütçe hakkının tanınıp tanınmamasıyla yeni üyelik aidatının ne olacağı da oylanacak. 

14 asil 14 de yedek üyesi olacak

Başkan adayı Mehmet Büyükekşi'nin konuşmasının ardından seçimlere geçilecek. Seçimde 4 yıllığına görev yapacak başkanın yanı sıra 14 asil 14 de yedek üye belirlenecek. Aynı şekilde TFF Denetleme Kurulu'nun 5 asil ve 5 de yedek üyesi de oylamayla seçilecek. Seçim sonucunun açıklamasını takiben TFF seçimi dilek ve temenni konuşmalarıyla kapanacak.

İlgini Çekebilir
Mesut Özil TFF yönetimine girecek mi?
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler