TFF'de düğmeye basıldı mı?

18.02.2021 - 22:30 | Son Güncellenme: 01.03.2021 - 15:07

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, başkanlığa geldiğinden beri verdiği kararlar ve uygulamalarıyla çokça eleştirildi. Ajansspor'dan Erdal Cömert, TFF'nin yetki alanları, uygulamaları ve yaptıklarını yazdı...

TFF'de düğmeye basıldı mı?

Erdal CÖMERT

Büyük bir beklentiyle TFF Başkanlığı'na gelen Nihat Özdemir, bugüne kadar bir çok çelişkili uygulamaya imza attı. Limitlerden yayın ihalesine, hakemlerden pandemiye kadar birçok konuda yaptığı açıklamanın tersini yapmak zorunda kaldı.

Daha önceki gün beIN Sports'ta katıldığı programda saha zeminlerine müdahale etme hakları olmadığını söyledi. Oysa, Türkiye'de zeminler dahil, futbola dair her türlü karar alma ve denetleme yetkisine sahip yegane kuruluş TFF'dir.

Yani sezon ortasında talimat değiştirip "Covid 19 nedeniyle sahaya çıkmayan takımları hükmen yenik sayacağım" diyebilen TFF, "Zemini futbola elverişli olmayan takımın 1 puanını silerim" diyemeyez mi? Elbette der...

Profesyonel sorunlar!

Peki sorun ne? Sorun TFF'deki profesyoneller sorunu... Nihat Özdemir, başkan oldu olmasına ancak, birçok kilit noktada kendi ekibini kurmuş değil. Tabiri caizse bu kadar ofsayta düşmesinin de sebebi bu. Yoksa, yıllardır futbolun içinde olan, büyük bir tecrübeye sahip olan Özdemir'in başarısız olması akıl kârı değil.

Özdemir de profesyonellerden rahatsız ki büyük bir operasyon için düğmeye de basmaya hazırdı. Ancak araya pandemi girdi ve operasyonun önemli ayakları ertelendi. Arada bazı kişilerle yollar ayrıldı ama daha radikal değişimler, dediğim gibi, pandemiye takıldı.

Kulüpler de memnun değil

TFF'de fiilen işleri genel sekreter yönetir. Çok kilit bir pozisyondur. Yıllardır bu koltukta Kadir Kardaş oturuyor. İki gün önce Cumhuriyet gazetesinde Kardaş ve yardımcılarının görevden alınacağı haberi yer aldı. Evet, uzun süredir böyle bir operasyondan söz ediliyor.

Başta Fenerbahçe olmak üzere, bir çok kulüp Kardaş'tan memnun değil. Kardaş'a dair ilk rahatsızlık, daha önce medyaya da yansıdığı üzere, yayın ihalesinde kulüplerin uğratıldığı 80 milyon dolarlık davadan kaynaklanıyor. Yapılan sözleşmede oluşan boşluktan kulüpler bu profesyoneli sorumlu tutuyor.

Pandemi operasyonu engelledi

Buna rağmen Özdemir yönetimi de Kardaş ile yola devam etti. Ancak yaklaşık 1 yıl önce Özdemir de bu ilişkiyi bitirme kararı aldı. TFF kulislerinden edindiğim bilgilere göre bunun arkasında prim tartışması yatıyor!

Biliyorsunuz Türkiye A Milli Takımı, Şenol Güneş yönetiminde 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gitme hakkı elde etti. Geçen sene oynanması gereken şampiyona pandemi nedeniyle bu yıla ertelendi.

Kulislerde ne konuşuluyor?

Kulislerde dolaşan iddialara göre, milli takım bu başarıyı elde edince, Kadir Kardaş da prim talebinde bulundu. Bu talep karşısında büyük bir şaşkınlık içine düşen Nihat Özdemir, böyle bir şeyin olamayacağını dile getirdi. Ki Kardaş başta olmak üzere, TFF'deki profesyoneller oldukça yüksek maaşlara çalışıyor.

Yolları ayırma kararı

İşte TFF'de, Özdemir'in Kardaş'ın bu talebinden sonra kendisiyle yolları ayırmaya karar verdiği konuşuluyor.  Ama dediğim gibi, pandemi nedeniyle Özdemir bu kararını hep ötelemek zorunda kaldı. Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yaşanan seyirci krizi ise bardağı taşıran son damla oldu.

Kulislerdeki son bilgiyse şöyle:

Ya Kadir Kardaş tazminatını alıp ayrılacak veya bir çok yetkisi elinden alınarak pasifleştirilecek... Bakalım, önümüzdeki günler nelere gebe!

Senin için hazırladığımız haberler