TFF Yönetim Kurulu Olağanüstü Genel Kurul kararı alacak

07.01.2024 - 13:07 | Son Güncellenme: 07.01.2024 - 13:25

Son dönemde yaşanan skandallarla tarihinin en olaylı günlerini yaşayan Türk futbolunda, 10 Ocak Çarşamba günü Türkiye Futbol Federasyonu'nun flaş bir karar alacağı ileri sürüldü.

TFF Yönetim Kurulu Olağanüstü Genel Kurul kararı alacak

AJANSSPOR - HABER

Türk futbolu Aralık ayında tarihinin en çalkantılı günlerini sahne oldu. Hakem Halil Umut Meler, Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının ardından yumruklu saldıray uğrarken, İstanbulspor - Trabzonspor ile oynadığı lig maçında hakem kararlarını protesto etmek için sahadan çekildi. 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa maçı ise Galatasaray ve Fenerbahçe'nin sahaya Atatürk tişörtleri ve Atatürk pankartlarıyla çıkma isteğine Suudi yetkililer tarafından izin verilmemesi nedeniyle ertelendi.  

Mehmet Büyükekşi eleştirilerin hedefi oldu

Özellikle Süper Kupa maçının ertelenme kararının ardından, eleştirilerin hedefi olan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin görevinden istifa edeceği ileri sürülmüştü. 

Ertelenen Süper Kupa maçının ne zaman oynanacağı henüz belli olmazken, TFF'ye ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. 

TFF çarşamba günü seçim kararı alacak iddiası

Gazeteci Tahir Kum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TFF'nin seçimli olağanüstü genel kurul kararı alacağını duyurarak, "TFF Yönetim Kurulu 10 Ocak Çarşamba günü 14.00 de Riva’da toplanarak seçimli Olağanüstü Genel Kurul karara alacak" ifadelerini kullandı.

Seçime tek aday olarak girdi

Mehmet Büyükekşi, Nihat Özdemir'in istifasının ardından 16 Haziran 2022'de gerçekleştirilen genel kurula tek aday olarak girerken 158 oyla TFF'nin 36. başkanı oldu. 

1 yıl sonra yeniden seçildi

Mehmet Büyükekşi 1 yıllık görev süresinin dolmasının ardından 22 Haziran 2023'te yapılan Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda da tek aday olurken 191 oyun 169'unu alarak yeniden 4 yıllığına yeniden TFF Başkanlığı'na seçildi.

Yeni yayın ihalesi süreci başlatıldı

Her fırsatta hedeflerinin, Türk futbolunun marka değerini ve Süper Lig yayın ihalesi gelirlerini artırmak olduğunu belirten TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeni dönem yayın ihalesinin startını da vermişti.

TFF'den geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 futbol sezonlarına ilişkin Süper Lig ve 1. Lig'in yayın ihalesi için ihale dokümanlarını alma sürecinin başladığı duyurulmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler