TFF, VAR'a yabancı hakem atadı! UEFA'dan uyarı geldi

12.04.2024 - 21:51 | Son Güncellenme: 12.04.2024 - 22:05

Türkiye Futbol Federasyonu'nun VAR'a yabancı hakem atamasının ardından UEFA konu hakkında Almanya'daki Avrupa Futbol Şampiyonası için uyarıda bulundu.

TFF, VAR'a yabancı hakem atadı! UEFA'dan uyarı geldi

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

UEFA, Almanya'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda video hakemleri çok sık müdahale etmekten kaçınmaları için uyaracak. UEFA, hakemlere itidalli davranmaları konusunda açık talimat verecek. 

UEFA'dan VAR hakemlerine müdahale uyarısı

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) açıklamasına göre VAR'da görev yapacak hakemlere yalnızca "açık ve bariz bir hatanın kanıtı" varsa müdahale etmeleri gerektiğini hatırlatılacak. 

"Hakemlerin öncelikle sahada karar vermesini istiyoruz"

UEFA Hakem Komitesi Başkanı Roberto Rosetti, Düsseldorf'taki Avrupa Şampiyonası Antrenörler Semineri'nde yaptığı sunumda, "Güçlü kişiliğe sahip hakemlerin öncelikle sahada karar vermesini istiyoruz." dedi.

İlgini Çekebilir
Tuzlaspor'dan Türk hakemlerine destek! Yabancı hakemlere veto...
Habere Git

Diğer hakem ekipleri kampı Frankfurt'ta olacak

UEFA, EURO 2024'te 18 hakem ekibi ve iki yedek ekip bulundurmayı planlıyor. Hakemlerin nisan ayı sonunda açıklanması bekleniyor. Video hakemler Leipzig'de kampa girerken diğer hakem ekiplerinin kampı ise Frankfurt'ta olacak. Final turu öncesinde 13-16 Mayıs tarihleri ​​arasında hakemlere yönelik bir seminer daha düzenlenecek.

TFF'den hakem kararı

Trendyol Süper Lig'in 32. haftadaki karşılaşmalarından itibaren lig sonuna kadar yabancı Video Yardımcı Hakem görev yapacağı açıklandı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamda konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi: "Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA ve Avrupa'nın 5 ülke federasyonu ile görüşmeleri sonucunda, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasından lig sonuna kadar haftanın kritik maçlarında yabancı Video Yardımcı Hakemi (VAR) görevlendirilecek."

Hakemler İtalya, Almanya, İspanya, Hollanda ve Portekiz'den

TFF sadece Avrupa'nın üst düzey liglerinden olan İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol federasyonlarına Video Yardımcı Hakemi (VAR) talebinde bulundu. Talep ilgili ülke federasyonları tarafından kabul edildi. Yabancı Video Yardımcı Hakeminin (VAR) görev yapacağı karşılaşmalarda iletişim dili Türkçe ve İngilizce olacak. Bu yüzden Video Yardımcı Hakemin (VAR) yanında İngilizce iletişim kurabilen AVAR, AVAR 2 ve VAR Destekçisi (VAR Support) görev yapacak

Senin için hazırladığımız haberler