"TFF risk alsaydı..."

06.05.2020 - 20:29 | Son Güncellenme: 06.05.2020 - 20:29

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, Süper Lig'in 12 Haziran'da başlaması yönündeki kararı değerlendirdi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) risk almadığını savunan Kartal, "Bugün yapılan açıklamanın, sanki taça atılan bir top gibi olduğunu düşünüyoruz." dedi.

AJANSSPOR - HABER

A Spor'a konuşan Hasan Kartal, "Liglerin başlamasından yanayız ama bugün yapılan açıklamanın, sanki taça atılan bir top gibi olduğunu düşünüyoruz. Federasyon 12-13-14 Haziran dedi ama asıl kararı verecek olan Bilim Kurulu gibi görünüyor. Bilim Kurulu'nun ne diyeceği belli değil daha. Bu sürecin biraz daha ileriye götürülmesinin daha iyi olacağı düşüncesindeyim." dedi.

Futbolcuların tedrigin olacağını vurgulayan Kartal, "Maçlar başladı diyelim. Bir futbolcuda virüs olduğunu düşünen başka bir futbolcu rahat oynayabilir mi? Bu hastalığın tam kalktığına inanıyor muyuz biz? İnşallah öyledir, öyleyse futbol bir an önce başlasın. Önümüzde bence birkaç gün daha karanlık bir yol var, ne zaman aydınlanacağını bilmiyoruz." diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) risk almadığını savunan Kartal, "TFF'nin burada akıllıca bir tutumu ve düşüncesi var. Topu Bilim Kurulu'na gönderiyor. TFF risk alsaydı, "12'sinde maçları başlatıyoruz" derdi, bu işi bitirirdi." ifadesini kullandı.

Oyuncularının tedirginliği nedeniyle puanlar kaybettiklerini de vurgulayan Çaykur Rizespor Başkanı, "Bu tedirginlikte oynanacak futbolun bir anlamı olmaz. Bu durumda şampiyon olacak takım şansla olacak, düşecek takım da şanssızlığıyla düşecek çünkü kulüpler tam güçlerini sahaya yansıtacak durumda değiller. Biz bunu yaşadık. Son oynadığımız iki deplasman maçında da takımımızın tedirginliği neticesinde, puan alacağımız maçlarda puan alamadık. Yine de ligi yarım bırakmak doğru değil, bir an önce tamamlamak faydalı olur." açıklamasını yaptı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler