TFF kuralı yeni fark etti, UEFA affetmedi! Jorge Jesus'a 1 maç ceza

19.11.2022 - 13:25 | Son Güncellenme: 19.11.2022 - 20:43

Fenerbahçe'nin Kadıköy'de yaptığı Larnaca maçını geç başlatması nedeniyle Jorge Jesus'a 1 maç ceza verildi. Ceza ertelenirken sarı lacivertliler maçta yaşananlar yüzünden 36 bin Euro ödeyecek.

TFF kuralı yeni fark etti, UEFA affetmedi! Jorge Jesus'a 1 maç ceza

AJANSSPOR HABER 

Ajansspor'un Süper Lig için gündeme getirdiği devre arasına geç çıkma meselesi Fenerbahçe'nin başını ağrıttı. AEK Larnaca maçı devre arasına geç çıktığı için Fenerbahçe Teknik direktörü Jorge Jesus'a 1 maç ceza verildi. Jesus, 1 yıl içinde aynı şekilde davranırsa ertelenen ceza uygulanacak.

Türkiye'de yaptırımı yok

Ajansspor yazarı Hüseyin Özkök, Süper lig'de 15 dakikalık devre arası süresinin 20 dakikalara çıktığını ve TFF'nin bu konuya sesiz kaldığını kaleme almıştı. Yazının ardından TFF, Genel sekreter Kadir Kardaş imzasıyla kulüplere devre arası süresinin geçirilmemesi için bir yazı gönderdi. Türkiye'de maça geç çıkan takımlara herhangi bir yaptırım bulunmuyor.

UEFA cezayı kesti

TFF'nin yaptırım uygulamadığı devre arasında sahaya geç çıkma durumu Fenerbahçe'nin başına iş açtı. Sarı laciverlilerin lider olarak son 16'ya kaldığı Avrupa Ligi grubundaki Larnaca maçınden dolayı sarı lacivertlilere ceza yağdı. 

İlgini Çekebilir
Türkiye’ye özel kural: Devre arası 20 dakika!
Habere Git

Jesus'a ertelemeli 1 maç men

Kadıköy'deki karşılaşmanın geç başlamasından sorumlu tutulan Fenerbahçe ve teknik direktör Jorge Jesus UEFA'dan ceza aldı. Sarı lacivertlilere 15 bin Euro fatura kesilirken Jorge Jesus'a bir UEFA müsabakasından men verildi ancak ceza ertelendi.

36 bin Euro fatura

Fenerbahçe'ye ayrıca  merdiven boşlukları ve çıkış kapılarının bloke edildiği için 12 bin Euro, sahaya madde atılması nedeniyle de 9 bin Euro  para cezası verildi. Maçın geç başlaması yüzünden verilen cezayla Fenerbahçe'nin ödeyeceği tutar 36 bin Euro oldu. 

Trabzonspor'a para cezası

Avrupa Ligi'nde mücadele eden Trabzonspor da Monaco maçındaki olaylar nedeniyle para cezası aldı. Sahaya atılan maddeler ve sahanın işgal edilmesi nedeniyle bordo mavililer, toplam 10 bin 750 bin Euro ödeyecek.

Senin için hazırladığımız haberler