Galatasaray'dan, Fenerbahçe'nin Talebi ve TFF'nin 59 Öncesi Komisyon Kararı Hakkında Sert Açıklama

15.07.2023 - 23:47 | Son Güncellenme: 16.07.2023 - 00:42

Galatasaray, Fenerbahçe'nin talebi üzerine uzun zaman sonra adım atan ve 1959 öncesi kazanılan şampiyonluklar hakkında komisyon oluşturan TFF için sert açıklama yaptı.

Galatasaray'dan, Fenerbahçe'nin Talebi ve TFF'nin 59 Öncesi Komisyon Kararı Hakkında Sert Açıklama

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe'nin 5. yıldız ve 1959 yılı öncesi kazanılan şampyonlukların sayılması üzerine talebine uzun zaman sonra adım attı ve 1959 yılı öncesi için araştırma komisyonu kurulduğunu açıkladı. Bunun üzerine Galatasaray, ağır bir dille cevap verdi.

İşte Galatasaray'ın açıklaması

Galatasaray, TFF'ye seslenerek oluşturulması planlanan komisyonun iptal edilmesini talep etti. Sarı-Kırmızılılar'ın yaptığı açıklamada Fenerbahçe'ye karşı kullandığı sert dil dikkat çekti.

"Futbol camiasını bulandırmak için yeni hesap"

Galatasaray'ın açıklaması, "Türkiye Futbol Federasyonu'nun amatör dönemdeki futbol turnuvalarında elde edilen birincilikler hakkında bir komisyon kurma kararı, Türk futbol camiasını bulandırmak ve kaosa sürüklemek için yeni bir hesap yapıldığını açıkça göstermektedir" ifadeleri ile başladı.

İlgini Çekebilir
TFF'den flaş adım! 1959 öncesi için komisyon kuruldu
Habere Git

"Fenerbahçe kupa finaline var olmayan yıldızlarıyla katıldı"

Sarı-Kırmızılılar, yaptıkları açıklamaya şu şekilde devam etti: "Bu hesabın ilk adımı, TFF Disiplin Talimatları'nda açık bir şekilde belirtilmiş olmasına rağmen, Ziraat Türkiye Kupası Final müsabakasının ardından düzenlenen kupa seremonisine talimatlara ve spor ahlakına aykırı bir şekilde, 'gerçekte var olmayan yıldızlarıyla' katılan Fenerbahçe Spor Kulübü'yle ilgili disiplin kararının hala açıklanmamış olmasıyla atılmıştır"

"Koç'un zor duruma düşmemesi adına komisyon sözü"

"Yaşanan gelişmeler ışığında soruyoruz" diyen Galatasaray, soruları şu şekilde sıraladı:

- "TFF ile Fenerbahçe Spor Kulübü arasında bu konuyla ilgili yapılmış bir görüşme ve pazarlık var mıdır? Bu görüşmede Sayın Ali Koç'un kendi camiasına karşı zor duruma düşmemesi adına kendisine bu konunun bir komisyona havale edilmesi sözü verilmiş midir?"

"Tahkim Kurulu'nun kararları hiçe sayıldı"

- "TFF ile nasıl bir görüşme gerçekleşmiştir ki kararları tartışılmaz olan Tahkim Kurulu'nun geçmişte kulüplerin şampiyonluklarıyla ilgili almış olduğu kararlar hiçe sayılmaya çalışılmaktadır?"

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den TFF'ye "Geç ama önemli adım"
Habere Git

"Mahalle arasındaki maçlardan şampiyonluk isteyen anlayış"

- "Neredeyse mahalle arasında yapılan maçlardan şampiyonluk istemeye hazır bu anlayışın hukuk ve ahlak kurallarının dışında çıkıp arka kapılardan çözüm bulma isteğine daha ne kadar göz yumulacaktır?"

"Hesap bellidir, bu yıldızlar kirlidir!"

Galatasaray, "Hesap bellidir, bu yıldızlar kirlidir!" diyerek, Sarı-Lacivertliler'in talebine sert bir çıkış yaptı.

Açıklamanın devamında ise "Yıllarca kabul ettiği şampiyonluk sayılarını yenisini kazanamayınca geçmişe dönüp saydırmaya çalışmak centilmenlikten, spor ahlakından uzak, en önemlisi de Türk futbolunun birçok önemli konusu varken sadece kendisine ayrıcalık arayan, yaratılmaya çalışılan birlik ve beraberlik ortamına dinamit koymaya çalışan bir davranıştır" ifadeleri yer aldı.

"Logoyu çocuk oyuncağı haline getirmek utanç vesikası"

Fenerbahçe'nin kulüp logosunu değiştirerek, 5 yıldızı TFF'ye tescil ettirmesi hakkında açıklama yapan Sarı-Kırmızılılar, "Yıllardır göğsünde gururla taşıdığı kulüp logosunu, bir ihtiras uğruna, çocuk oyuncağı haline getirmek tarih sayfalarında bir utanç vesikası olarak yerini alacaktır" dedi.

"Komisyonun acilen lağvedilmesini talep ediyoruz"

Türkiye Kupası finalinde seremoniye 5 yıldızlı logo ile çıkan Fenerbahçe'ye verilecek cezayı hatırlatan Cimbom, "Galatasaray Spor Kulübü olarak, Türkiye Kupası Finali'nde hukuka aykırı olarak seremoniye beş yıldızlı formayla çıkan Fenerbahçe Spor Kulübü'ne gerekli cezanın tayin edilmesi ve oluşturulması planlanan bu komisyonun acilen lağvedilmesini talep ettiğimizi Türkiye Futbol Federasyonu'na ve kamoyuna duyuruyoruz" ifadelerini kullandı.

Son olarak ise "Kulübümüz tüm bu hesaplara, çirkin oyunlara karşı duracak ve Türk futbolunun gelişmesi için hiç durmadan çalışmaya devam edecektir" denildi.

Senin için hazırladığımız haberler