TFF kararını verdi! İşte Ankaragücü-G.Saray maçının oynanacağı stat

14.02.2024 - 14:27 | Son Güncellenme: 14.02.2024 - 15:27

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'de MKE Ankaragücü ile Galatasaray arasında oynanacak mücadelenin nerede oynayacağı ile ilgili kararını verdi. Detaylar.

TFF kararını verdi! İşte Ankaragücü-G.Saray maçının oynanacağı stat

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında MKE Ankaragücü ile Galatasaray arasında oynanacak olan karşılaşmanın hangi stadyumda oynayacağı ile ilgili kararını verdi. 

Galatasaray başka yerde oynanması için TFF'ye başvurmuştu

Zeminin bozuk olması ve oynanamayacak durumda olmasından dolayı Galatasaray kulübü, karşılaşmanın başka stadyumda oynanması için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurda bulunmuştu.

TFF dün zemini inceledi

Türkiye Futbol Federasyonu çim denetleyicileri de, dün Ankara'ya giderek Eryaman Stadyumu'nun zemininde incelemelerde bulunmuştu.

İlgini Çekebilir
Guardiola'dan ilginç çıkış: "Gidin Galatasaray'a sorun"
Habere Git

Ankaragücü, Eryaman Stadı’nda oynamaya devam edecek

Türkiye Futbol Federasyonu'nda yapılan açıklamada, "Ankaragücü ve Gençlerbirliği birlikte kullandığı için yoğun maç trafiğinden zeminin etkinlenmemesi ve bakımının sağlıklı yapılması için Gençlerbirliği’nin başka bir statta maçlarını oynaması TFF tarafından kulübe bildirildi.

Süper Lig’de yer aldığı için Ankaragücü maçlarını zemin bakımından sorumlu kulüp olarak Eryaman Stadyumunda oynamaya devam edecek. TFF denetimleri ve yaptırımları artarak devam edecek.

Ev sahibi kulüplerin sorumluluğunda olan stadyum zeminleriyle  ilgili TFF denetim ve yaptırımlarını arttırarak devam edecek" ifadelerine yer verildi. 

İsmail Mert Fırat: "Sahanın durumu çok daha iyi durumda"

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı İsmail Mert Fırat, dün yaptığı açıklamada, "Teknolojinin verdiği tüm imkanlar maksimum seviyede kullanılarak sahaya bakım yapılıyor. Ankara'da iklim şartları da mevsim normallerinin çok üzerinde gidiyor. Sahanın durumunun bugün itibarıyla 7 Şubat'ta raporlanan sahadan çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim" ifadelerini kullanmıştı.

Yılmaz Bal: "Eryaman'da oynamaktan başka şey düşünmüyoruz"

MKE Ankaragücü Sportif Direktörü Yılmaz Bal ise, "Galatasaray maçını Eryaman'da oynamaktan başka şey düşünmüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

İlgini Çekebilir
Samandıra'da kritik toplantı! İsmail Kartal değişikliğe gidiyor...
Habere Git

Stat 10 günlüğüne bakıma alınmıştı

Bilindiği üzere 2-8 Şubat tarihleri arasında iki başkent ekibinin de toplam 4 karşılaşmaya çıktığı Eryaman Stadyumu’nun zemininin durumu polemiğe neden olmuştu. Son olarak 8 Şubat Perşembe günü Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Gençlerbirliği - Trabzonspor mücadelesine ev sahipliği yapan stat, 10 günlük bakıma alındı. Eryaman Stadyumu’nda 2023-2024 sezonu boyunca toplam 29 müsabaka oynandı.

Bilet fiyatları belli oldu

Ankaragücü, Galatasaray maçı biletlerinin saat 15.00'te satışa çıkacağını duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, "Karşılaşmanın bilet fiyatları maç özelinde; Kuzey tribünü 385 TL, Güney tribünü 385 TL, Doğu tribünü 550 TL, VİP Sol 600 TL, VİP sağ 600 TL, Misafir takım 500 TL şeklinde olacaktır" ifadelerine yer verildi. 

Senin için hazırladığımız haberler