TFF Başkanı Nihat Özdemir istifa etti! Yeni TFF başkanı kim olacak

04.04.2022 - 14:09 | Son Güncellenme: 04.04.2022 - 17:52

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir görevinden istifa etti. TFF Yönetim Kurulu ile Kulüpler Birliği şu an Riva'da toplantı halinde... Yeni TFF Başkanı kim olacak? İşte detaylar...

TFF Başkanı Nihat Özdemir istifa etti! Yeni TFF başkanı kim olacak

Resmi açıklama geldi

TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıda, Başkanımız Sayın Nihat Özdemir görevinden istifa etmiştir. Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla, Türkiye Futbol Federasyonu'na Başkan Vekili Sayın Servet Yardımcı vekâleten başkanlık edecektir." ifadelerine yer verildi.

 

Servet Yardımcı başkanlığı vekaleten yürütecek

Nihat Özdemir'in 1 yıl daha görevi olmasına rağmen görevinden istifa etmesinin ardından, 1. Başkanveli Servet Yardımcı'nın vekaleten başkanlığı yürüteceği açıklanmıştı.

Mustafa Çağlar başkan vekili oldu

TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Organizasyonlar Sorumlusu Mustafa Çağlar, Başkan Vekilliği görevine getirildi. Adı başkanvekilliği görevi için İcra Kurulu üyesi ve Milli Takımlar Sorumlusu Sorumlusu Hamit Altıntop ise mevcut görevine devam edecek.

 

Kulüp başkanları da Riva'da

Öte yandan bugün TFF yetkilileriyle, Kulüpler Birliği adına Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu arasında bir görüşme gerçekleştirecekti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın da Riva'ya geldiği öğrenildi.  

 

"Hakkınızı helal edin"

Görevinden istifa eden Nihat Özdemir, kulüp başkanlarına "Hakkınızı helal edin" dedi. Yayın ihalesi sürecini, Servet Yardımcı ile sürdüreceklerini söyledi.

"Özdemir istifasının gerekçelerini kulüp başkanlarına anlatıyor"

Gazeteci Fatih Doğan da twitter'dan yaptığı paylaşımda, Nihat Özdemir'in istifa ettiğini belirtirken, "TFF Başkanı Nihat Özdemir istifa kararı aldı. Şu an Riva’da yönetim kuruluna ve kulüp başkanlarına uzun bir konuşmayla kararını gerekçeleriyle anlatıyor." ifadelerini kullandı.

TRT Spor yorumcusu Fatih Doğan, istifa sürecine dair de bilgi vererek, "Yayın ihalesiyle ilgili gelişme vardı. Açıklama bekleniyordu. Bu sabah sadece Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu toplantıya katılacaktı. Bir anda teker teker başkanlar Riva'ya çağrıldı. Ali Koç, Ahmet Nur Çebi de TFF merkezine gitti. Nihat Özdemir, "Ben görevi bırakmaya hazırım" demişti bana Porto'daki milli maç dönüşü" dedi.

Mehmet Baykan istifa etmişti

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, İdari ve Hukuk İşleri Sorumlusu Mehmet Baykan, MHK'nin hakemlerle ilgili aldığı kararın TFF Tahkim Kurulu'ndan dönmesi sonrası yaşanan sürecin ardından istifa ettiğini açıklamıştı.

Baykan'ın ardından federasyonun sponsorluklar ve pazarlamadan sorumlu yöneticisi Alkın Kalkavan da istifa etti.

Yeni TFF Başkanı kim olacak?

Türkiye Futbol Federayonu Başkanlığı için TFF Eski Başkan Vekili Hüsnü Güreli, geçtiğimiz günlerde TFF Başkanvekilliği görevinden istifa eden Mehmet Baykan, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin isimleri geçiyor.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından peki seçim ne zaman olacak İşte TFF statüsünün seçim ilgili maddesi şöyle;

Madde 29 Olağanüstü Genel Kurul

1. Yönetim Kurulu, Genel Kurulu her zaman olağanüstü toplantıya çağırabilir.

2. Genel Kurul, toplam delege sayısının yüzde kırkının noter onaylı yazılı müracaatı üzerine Yönetim Kurulu tarafından en geç otuz gün içinde olağanüstü olarak toplanır. Bu müracaatı yapacak delegelerin temsil ettikleri üyeler tarafından usulüne uygun olarak belirlenmiş olmaları zorunludur. Olağanüstü Genel Kurulun Yönetim Kurulu tarafından bu süre zarfında yapılmaması halinde, talepte bulunan delegeler FIFA’ya müracaat edebilirler.

3.(01.06.2019 tarihli Genel Kurul kararı ile değişik) Yönetim Kurulu, Olağanüstü Genel Kurul Toplantısının gündemi, tarihi ve yeri en az on beş gün önceden günlük ulusal bir gazete ile TFF’nin resmi internet sitesinde ilan edilir ve TFF tarafından, Genel Kurul delegelerine yazılı olarak gönderilir.

4. Olağanüstü Genel Kurul talebinde bulunanlar gündem maddelerini belirtmelidirler.

5. Olağanüstü Genel Kurul gündeminde seçim maddesi var ise, seçim kararı Genel Kurul delege tam sayısının yarıdan bir fazlasının oyu ile alınır. Bu durumda olağanüstü seçim genel kurulu en geç 30 gün içinde yapılır.

6. Bu halde seçilen Başkan, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu, seçimli olağan genel kurul toplantı tarihine kadar görev yapar.

7. Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gündemi değiştirilemez. 

Nihat Özdemir, Riva'dan ayrıldı

Nihat Özdemir, TFF Riva Tesisleri'nden ayrıldı. İstifa eden Özdemir basının "herhangi bir açıklama yapacak mısınız?" sorusuna, "Hayır" yanıtını verdi. 

Senin için hazırladığımız haberler