TFF Yöneticisi Alaaddin Varol Tahkim Kurulu'na da Girdi!

09.07.2022 - 11:00 | Son Güncellenme: 09.07.2022 - 11:20

TFF, yedek üyesi Alaaddin Varol'u Tahkim Kurulu'na atadı. TFF, kurulları atadığı için bağımsız bulmayan AİHM ile adeta dalga geçti ve kendi üyesini de kurula soktu! İşte detaylar.

TFF Yöneticisi Alaaddin Varol Tahkim Kurulu'na da Girdi!

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), dün gece kurulların yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerini açıkladı. TFF, Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK), Temsilciler Kurulu, Etik Kurulu, Kulüp Lisans Kurulu, Engelliler Kurulu ve Amatar Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) yöneticilerini resmen duyurdu.

Hem yönetimde hem Tahkim'de!

TFF, tartışma yaratan bir uygulamaya da imza attı. TFF Yönetim Kurulu'nun yedek üyesi Tahkim Kurulu asil üyeliğine atandı! Mehmet Büyükekşi yönetiminin yedek üyesi olan Alaaddin Varol, dün akşam yeni Tahkim Kurulu'nun da asil üyesi olarak atandı. Bu durum da tartışma yarattı. Varol, halihazırda iki ayrı koltukta oturuyor. 

TFF'den AİHM'e bir gol daha

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), bırakın TFF yöneticisinin kurul üyesi olmasını, TFF yönetiminin kurulları atamasını bile bağımsızlığa aykırı bularak reddettmişti. AİHM, Tahkim Kurulu'nun verdiği kararları, bağımsız seçilmediği için yok sayıyor. Bu nedenle TFF yönetiminin yapmak istediği düzenlemeyse yeni Spor Kulüpleri ve Federasyonları Yasası ile rafa kaldırılmıştı.  

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı oldu

Avukat olan Alaaddin Varol, 1973 yılında doğdu. 1984'de Toros İlkokulu’ndan, 1991'deyse Adana İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan Varol, 1995'te Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1997'de avukatlığa başlayan Varol, 1999'da Antalya Cumhuriyet Savcısı oldu. 

İlgini Çekebilir
Toplama MHK: Çıta artık zemin seviyesinde!
Habere Git

2 yıl sonra savcılıktan istifa eden Varol, serbest avukatlığa geri döndü. Aktif siyasete de giren Varol, AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı yaptı. İngilizce, Arapça ve Rusça bilen Varol, evli ve bir çocuk babası. 

Mehmet Ali Kaynar, Kulüp Lisans Kurulu Başkanı oldu

Ayrıca TFF, Denetleme Kurulu yedek üyesi Mehmet Ali Kaynar'ı da Kulüp Lisans Kurulu Başkanı olarak atadı.

Senin için hazırladığımız haberler