Texans önce uzattı sonra turladı

05.01.2020 - 04:23 | Son Güncellenme: 05.01.2020 - 04:23

NFL'de Houston Texans, AFC Wild Card maçında Buffalo Bills ile sahasında karşılaştı.

 
Maçın ilk hücum serisini oynayan Buffalo Bills, rakip yarı sahasının 16 yard çizgisinden bir trick play ile touchdownı yaptı. Oyun kurucu Josh Allen, wide receiverlardan John Brown'a topu teslim etti ve sonrasında kendisine atılan pası aldı. Allen, müdahale sonrasında gol bölgesine düştü. Touchdown sonrasında Stephen Hauschka ekstra golü sayıya çevirdi ve Bills 7-0 öne geçti. (11.41) Savunmada da etkili olan ve Houston Texans oyun kurucusu Deshaun Watson'ı 2 kez sackleyen Bills, ilk 15 dakikayı sayı yemeden tamamladı.
 
İkinci çeyreğe yarım kalan hücum serisini devam ettirerek başlayan New York ekibi, Stephen Hauschka'nın 40 yard uzaktan attığı alan golüyle farkı çift hanelere çıkardı. (10.47) Etkili savunmasını sürdüren Buffalo Bills, çeyrek bitimine 4 saniye kala, yine Stephen Hasuchka ile 40 yard uzaklıktan alan golü sayısı buldu. Bills, devre arasında soyunma odasına 13-0'lık üstünlükle gitti.
 
Üçüncü çeyrek, sahalarda hiç görülmeyen bir olayla başladı. Santra sonrasında fair yakalama gösteren santra dönüşçüsü wide receiver DeAndre Carter topu bıraktı. Gol bölgesindeki yardımcı hakem, topun canlı olduğunu işaret etti. Houston Texans'ın hücum takımının girdiği o sırada Buffalo Bills'ten Maurice Alexander topu aldı ve touchdown kararı çıktı. Ancak hakem hatası kısa sürede düzeltildi ve sayı geçerli olmadı. (15.00) Buna karşın kendi yarı sahasının 25 yard çizgisinden başlayan Texans, hücumda hakkını tazeleyemedi. Buffalo Bills de bu çeyrektek ilk hücum serisinde sayı yapamadı. Ancak etkili Bills savunması, bu maçta ilk kez fumbledan Texans'a top kaybı yaptırdı. Deshaun Watson'ın pasını yakalayan yıldız wide receiver DeAndre Hopkins, kendisini savunan cornerback Tre'Davious White'ın müdahalesi sonrasında topu düşürdü. Yere düşen topu, linebackerı Tremaine Edmunds yakaladı. (9.59) Hücum hakkını eline geçiren Bills, seriyi Stephen Hauschka'nın 38 yard uzaktan attığı alan golüyle skoru 16-0'a getirdi. (6.02) Texans, yaklaşık 4 buçuk dakika sonra maçtaki ilk sayılarını buldu. Deshaun Watson, 20 yardlık koşu oyununu, topu gol bölgesine sokarak tamamladı. Watson, daha sonra ekstra 2 sayı koşusundan da netice aldı ve Teksas ekibi farkı 8 sayıya indirdi. (1.33)
 
Son 15 dakikaya 16-8 önde giren Buffalo Bills, önceki çeyrekten kalan hücum serisinde top kaybı yaptı. Linebacker pozisyonunda oynayan Whitney Mercilus, koşu oyunu oynayan Josh Allen'a yaptığı müdahale ile topu düşürdü. Fumble sonrasında yere düşen topu Jake Martin aldı ve hücum sırası Houston Texans'a geçti. (14.11) Elde ettiği bu hücum serisini Ka'imi Fairbairn'in 41 yard uzaktan kaydettiği alan golüyle sonuçlandıran Texans, 5 yardlık pas oyununda Deshaun Watson'ın pasını yakalayan running back Carlos Hyde'ın topu gol bölgesine ulaştırmasıyla öne geçti. Touchdown sonrasında Deshaun Watson'nın DeAndre Hopkins ile oynadığı pas oyunu isabetli oldu ve gol bölgesinde tamamlandı. (4.37) Ancak Buffalo Bills, bitime 5 saniye kala, Stephen Hauschka'nın 47 yard uzaktan attığı alan golüyle skoru eşitledi. Kalan sürede sayı olmadı ve 1 saatlik normal süre 19-19'luk beraberlikle sonuçlandı. Uzatmada iki takım da ilk hücum serilerinden sayı çıkaramadı. Sayı yapan ilk takımın kazanacağı uzatma süresinde noktayı koyan Ka'imi Fairbairn oldu. Fairbairn'in 28 yard uzaktan attığı alan golü ile Texans, mücadeleyi 22-19 kazandı.
 
Bu sonuçla Houston Texans, adını bir üst tura yazdırdı. Texans'ın rakibi, Kansas City Chiefs oldu. Houston, Chiefs ile deplasmanda karşılaşacak.
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
 HOUSTON TEXANS 
 
Deshaun Watson (QB): 25'te 20 pas isabeti, 247 yard pas mesafesi, 1 touchdown pası, 14 koşu oyununda 55 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı, 2 ekstra 2 sayı oyunu
 
Carlos Hyde (RB): 16 koşu oyununda 48 yard mesafe, 5 yardlık pas yakalama touchdownı
 
Whitney Mercilus (LB): 2'si solo, toplam 4 tackle, 1 sack, 1 top düşürme
 
J.J. Watt (DE): 1 tackleda mesafe kaybettirme, 1 sack
 
Ka'imi Fairbairn (K): 2'de 2 alan golü isabeti, 28 yardlık maç kazandıran alan golü
 
 BUFFALO BILLS 
 
Josh Allen (QB):46'de 24 pas isabeti, 264 yard pas mesafesi, 9 koşu oyununda 92 yard mesafe, 16 yardlık pas yakalama touchdownı
 
John Brown (WR): 8'de 4 pas yakalamada 50 yard mesafe, 16 yardlık touchdown pası
 
Tremaine Edmunds (LB): 8'i solo, toplam 12 tackle, 1 tackleda mesafe kaybettirme, 1 sack, 1 fumble recover

Senin için hazırladığımız haberler