Terim'in sorumlusu TFF yönetimi istifa etmeli!

23.03.2020 - 22:59 | Son Güncellenme: 23.03.2020 - 23:19

Terim'in sorumlusu TFF yönetimi istifa etmeli!

KENAN BAŞARAN-ANALİZ

Fatih Terim, koranavirüs olduğunu açıkladı. Türk futbol tarihinin en önemli sayfalarını yazan Terim'e büyük geçmiş olsun. Güçlü iradesiyle koronavirüsü de alt edeceeğine inancım tam...

İlk olarak Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak'ın virüsüe yakalandığı açıklandı. Ona da büyük geçmiş olsun. Sabahtan beri Fatih Terim'in Beşiktaş derbisinden sonra yaptığı manifesto niteliğindeki konuşmayı düşünüyorum.

O derbiye gazeteci olarak ben de gittim. Basın tribününde 100'ün üzerinde gazeteciydik. Maç bitti daha sonra teknik direktörlerin açıklama yapacağı bölüme geçtik.

BEN DE ORADAYDIM

O gün CHP İstanbul İl Bakanı Canan Kaftancıoğlu, kadın kollarıyla bir toplantı yaptığı için "Sen ne yapıyorsun, koronavirüs varken bu toplantı çok mu lazımdı" denilerek, sosyal medyadan linç ediliyordu. İnsanlar tepkilerinde haklıydı.

Ama basın toplantısı sırasında birden "Yahu Kaftancıoğlu niye toplantı yapıyor denilerek yerden yere vuruluyor ama bizim de yaptığımız onunkinden farksız! Şuraya bak, resmen bir panel ortamı var" dedim ve kalkıp salonun genel bir fotoğrafını çektim.

Ve daha sonra basın toplantısında Fatih Terim, tarihe geçen şu açıklamayı yaptı: "850 kişi maça akredite olmuş. Diğerleriyle beraber 1000 kişi var. Bizim gibi takım sporlarında erteleseniz bu bela virüsten korunacağız. Bakın şu an burada 67 kişiyiz. Birimizde çıkarsa? Hepimizi ailelerimizle birlikte karantina altına alacaklar. Top toplayıcı çocukların eldiven giymesi bir şey ifade etmez. Bizim canımız yok mu? Hiç mi Allah'tan korkmuyorsunuz?

Sağlığımız ve hayatımız söz konusu. Böyle de bir illet var. Hepimiz yardımcı olacağız. Bizim hayatımız, oyuncuların hayatı önemli değil mi? Hepimizin hayatı tehlikede. Bu maç olmasaydı evinizde olurdunuz. Bir tanemizde bir şey çıkarsa hepimiz karantinaya gideceğiz. Buradaki top toplayıcı çocuklar da."

SİYASET TFF'YE KARIŞAMAZ!

Fatih Terim'in de Albayrak'ın da başkaca virüse yakalanacakların da vebali maçları ısrarla oynatanların boynunda olacaktır!

Bu durumun baş müsebbibi Türkiye Futbol Federasyonu'dur (TFF). Hiç topu Koronavirüs Bilim Kurulu'na atmasın. Kurul üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk ile konuştum ve haberini Ajansspor'da da yayınladım. Öztürk, "Biz tavsiye kararı alırız, detaylar kurumları ilgilendirir. Biz seyircisiz oynatılmasını tavsiye ettik ama onlar isterse hiç oynatmayabilir" dedi.

Ama TFF Başkanı Nihat Özdemir, "Kararı biz almadık, Bilim Kurulu aldı" dedi... Hayır, bu karar sizindir sayın Özdemir... Bakın, TFF özerk bir kuruluştur. Özel statüsü vardır. UEFA ve FIFA korumasında bir federasyondur. Kendi başına futbola dair her türlü kararı alma hakkı, hukuku ve özgürlüğü vardır. Yani siyaset "Çık oyna maçları" dese bile, TFF isterse "Hayır oynamam" diyebilir.

CAS'taki hakemlerden spor hukuku uzmanı avukat Emin Öztürk de bunu teyit etti. Öztürk, geçen cuma Radyospor'daki Soyunma Odası programımda bunun altını kalın kalın çizdi: "TFF, isterse siyasete rağmen maçları oynatır veya oynatmayabilir."

BU NEYİN İNADIDIR?

Siyaset TFF'ye karışmaya kalksa ve o da şikâyet etse UEFA da FIFA da Türkiye'nin üyeliğini askıya alır!

Sorumluluk almayıp topu hükümete havale eden TFF, Terim'in koranavirüse yakalanmasının da sorumlusudur!

Dünyanın en pahalı ve değerli ligi olan; her saniyesi para demek olan İngiliz Premier Lig'inden Euro 2020'ye, Bundesliga'dan Formula 1 ve NBA'ye kadar dünyanın bir çok büyük ligi durdurulmuşken TFF'nin Süper Lig'i seyircisiz de olsa oynatma ısrarını bir türlü anlayamadım!

Bu inadın arkasındaki gerçek mutluka aydınlanmalı.

Kim niye bu ligi ısrarla oynatmak istedi? İnsan canından daha değerli olan bu çıkar neydi?

Başından beri söylüyorum: Ya Nihat Özdemir gerçekleri göremiyor ya da yanlış yönlendiriliyor. Bir senesi dolmadan bir çok krizle yüz yüze kaldı. Sayın Özdemir, ben bir gazeteci olarak etrafınızdaki çemberi kırmanız gerektiğini düşünüyorum. Bu yönetim ve bu yönetim anlaşıyla yürümeniz zor... İstifa şart, başka yol yok. Bu sorumluluğun altından kalkamazlar!

Senin için hazırladığımız haberler