Fatih Terim'den derbide flaş hamle! Samet Akaydin, yeni Ryan Donk oldu

18.01.2024 - 00:28 | Son Güncellenme: 18.01.2024 - 01:18

Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim, Olympiakos derbisinde forvete Samet Akaydin'i aldı. Bu hamle Galatasaray'da Ryan Donk ile bulduğu golü hatırlattı.

Fatih Terim'den derbide flaş hamle! Samet Akaydin, yeni Ryan Donk oldu

AJANSSPOR HABER

Yunanistan Kupası Son 16 Turu, heyecan dolu derbiye sahne oldu. Fatih Terim'in teknik direktörlüğünü yaptığı Panathinaikos, Olympiakos ile karşı karşıya geldi. İlk maç 1-1 berabere biterken, rövanşın normal süresinde gol sesi çıkmadı.

Terim'den flaş Samet Akaydin hamlesi

Teknik direktör Fatih Terim'den Olympiakos'a karşı flaş bir hamle geldi. Maçın 106'ıncı dakikasında sakatlık yaşayan Andraz Sporar oyuna devam edemedi. Yedek kulübesinde elindeki hamlelere bakan Terim, Fenerbahçe'den transfer edilen Samet Akaydin'i oyuna aldı.

İlk maçında forvet oynadı!

Sporar'ın oyuna devam edememesinden dolayı zorunlu oyuncu değişikliğine giden Fatih Terim Samet Akaydin'i ileri uçta görevlendirdi. Tecrübeli savunmacı Samet Akaydin, Panathinaikos ile çıktığı ilk maçta forvet oynadı.

Samet defanstan gelen uzun paslarda etkili oldu. Topu yere indiren isim olarak dikkat çekti.

İlgini Çekebilir
Icardi İstanbul'a geldi
Habere Git

Samet Akaydin, Fatih Terim'in yeni Donk'u oldu

Fatih Terim'in Olympiakos'a karşı yaptığı Samet Akaydin hamlesi, 2018/19 sezonunda Süper Lig'in 8'inci haftasını hatırlattı. Galatasaray'ın başında olan Terim, Antalyaspor deplasmanının son dakikalarında Ryan Donk'u ileri uca göndermişti.

Donk attı, 3 puan geldi

Terim'in forvette görevlendirdiği Ryan Donk, Antalyaspor filelerini havalandırmayı başarmıştı. Maçın 87'inci dakikasında sağdan Mariano'nun ortasında iyi yükselen Donk, takımını Antalyaspor deplasmanında 1-0 öne geçirdi. Sarı-Kırmızılılar bu golle 3 puanı hanesine yazdırdı.

"Donk diye vurdu kafayı"

Terim'in Antalyaspor maçı sonrası yaptığı açıklamada ise sosyal medyada viral olmuştu. Terim şu ifadeleri kullanmıştı: "Maicon'u bir maçta ileri koymuştum. Ryan'ı da koyduk, golünü attı. Bu 3 puan bize iyi geldi. Zamanında, yerinde, doğru yerde geldi. İyi de koştuk, mücadele ettik. Yavaş yavaş takım oluyoruz. Bu sene daha iyi şeyler yapacağız inşallah. Bir şeyler yapmak gerekiyordu. Donk'u ileri aldık. O da 'Donk' diye vurdu kafayı"

Panathinaikos, Yunanistan Kupası son 16 turunda Olympiacos'u penaltılarda 7-6 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Karşılaşmanın normal süresi ve uzatmaları 0-0 berabere sonuçlandı.

Fatih Terim, Panathinaikos'un başındaki ilk 5 maçında yenilgi almadı.

Senin için hazırladığımız haberler