Alan Sugar'ın kadınlara yönelik sözlerine büyük tepki

11.07.2022 - 00:20 | Son Güncellenme: 11.07.2022 - 00:30

UEFA Kadın Şampiyonlar Ligi’nde hiç erkek yorumcu olmadığını söyleyerek bu duruma tepki gösteren İngiliz iş insanı Alan Sugar’ın açıklaması tepkilerin odağı oldu.

Alan Sugar'ın kadınlara yönelik sözlerine büyük tepki

Milyarder iş insanı Alan Sugar, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda UEFA Kadın Şampiyonlar Ligi ile ilgili olan hiçbir yayında erkeklerin yer almadığını söyleyerek bu duruma tepki gösterdi. Women’s Euro ve ilgili hiçbir yayında erkek yorumcu olmadığını söyleyen yaptığı paylaşımda ‘’Kadın futbolunu izliyorum ve tüm yorumcuların kadın olduğunu görüyorum. Ayrıca erkek futbolu yayınlandığında yayıncının k*çını kapatacak sembolik bir kadın yorumcu olduğunu da fark ediyorum." diyen Sugar, yaptığı bu açıklamalar sonrası hem sektörde aktif olarak yer alan çalışanların hem de taraftarların tepkisini çekti.

‘Erkekliğin özünü bulacaksınız’

Sugar’ın paylaşımları sonrası Galli sunucu Gabby Logan İngiliz iş insanının paylaşımlarına tepki gösterdi gösterdi ve ‘’Lord Sugar, bu turnuvada çalışan bir sürü adamımız var yok olacağınızdan endişelenmeyin.’’ dedi. Ayrıca Sugar’ı savunan başka bir Twitter kullanıcısına da yanıt vererek şunları söyledi: "Çocuklar için bir sürü iş var… Jonas Eidevall ilk İngiltere maçı için stüdyodaydı. Jonas Eidevall ile birlikte Ian Wright pazartesi günkü İngiltere maçı için hazırlanıyor. Bu gece Jonathan Pearce olacak ve bence erkekliğin özünü bulacaksınız.’’

‘Sembolik olmaktan mutluyum’

Yaptığı paylaşımlarda Women’s Euro’da hiç erkek yorumcu olmaması nedeniyle endişelendiğini belirten Alan Sugar, erkek sporcuların yer aldığı maçlarda kadın yorumcuların ‘sembolik’ olarak kullanıldığını söylemesi üzerine Sky Sports sunucusu Kelly Cates yaptığı paylaşımla Sugar’a tepki gösterdi. Cates, Twitter üzerinden Sugar’ın paylaşımının fotoğrafını paylaşarak yaptığı açıklamada gülen yüz ve ojeli tırnak emojileri ile ‘Sembolik olmaktan mutluyum ’ dedi. 

İlgini Çekebilir
Dilmen Arda Güler'i Johan Cyruff'un sözüyle anlattı!
Habere Git

‘Önce araştırma yapın’

Sugar’ın yaptığı paylaşımlara tepki gösteren bir diğer isim ise BBC Radio 5 Live sunucusu Steve Crossman oldu. Crossman, Sugar’ın paylaşımlarına şu sözlerle tepki gösterdi: "Ben de dahil olmak üzere bu organizasyonda çalışan bir sürü adam var. Bir saldırı başlatmadan önce araştırma yapın."

Taraftarların alay konusu oldu

Sugar’ın açıklamalarına tepki gösterenler sadece sektördeki isimler değildi. Women’s Euro izleyicileri de Sugar’ın açıklamalarına tepki gösterdi ve ünlü iş insanı ile dalga geçtiler. Paylaşım yapan taraftarlardan biri şu sözler ile milyarder iş insanıyla dalga geçti: "Bu geceki maç hakkında yorum yapan kadın - sanırım adı Jonathan'dı - kesinlikle çok derin bir sese sahipti."

Senin için hazırladığımız haberler