Tennessee Titans Baltimore'u da geçti

12.01.2020 - 07:38 | Son Güncellenme: 12.01.2020 - 07:38

NFL'de Baltimore Ravens, Amerikan Futbol Konferansı yarı final maçında Tennessee Titans ile sahasında karşılaştı.

 
Titans, maçın ilk hücum serisinden sayı çıkaramadı. Baltimore Ravens ise, ilk hücum serisinde top kaybı yaptı. Etkili hücumlarla rakip yarı sahasına giren Ravens'ın yıldız oyun kurucusu Lamar Jackson'ın attığı pası, safety pozisyonunda oynayan Kevin Byard yakaladı. Byard, interception sonrasında 31 yard çzigisinden 50 yard çizgisine kadar koştu. (7.49) Ancak Lamar Jackson, Byard'ı faullü bir şekilde durdurdu. Jackson'a verilen ceza sonrasında hücuma Ravens yarı sahasının 35 yard çizgisinde başlayan Tennessee'de Earl Thomas tarafından sacklense de, sayı için oynanılan üçüncü hakta touchdownı yaptı. Tight endlerden Jonnu Smith, Tannehill'in 12 yardlık pasını gol bölgesinde yakaladı. Hakemler pozisyonu bir kez daha değerlendirdi ve touchdown geçerli kılındı. Akabinde Greg Joseph, ekstra golü sayıya çevirdi ve Nashville ekibi 7-0 öne geçti. (3.36) İlk 15 dakika bu skorla tamamlandı.
 
İkinci çeyreğe son hücum hakkında 1 yardı geçmek için oyuna başlayan Ravens, Lamar Jackson ile koşu oyunu denese de gereken mesafeye ulaşamadı ve bir top kaybı da bu şekilde geldi. (14.53) Tennessee Titans, 8 sanye sonra, elde ettiği hücum hakkının ilk oyununda touchdown buldu. 45 yardlık pas oyununda wide receiver pozisyonunda oynayan Kalif Raymond, Ryan Tannehill'in attığı topu gol bölgesinde yakaladı. Farkı çift hanelere çıkaran Lacivert Mavililer, ekstra gol sonrasında skoru 14-0'a getirdi. (14.45) Hücumlarda tıkanan Baltimore, maçtaki ilk sayılarını Justin Tucker'ın 49 yard uzaktan attığı alan golüyle buldu. (5.52) Tucker, çeyreğin sonunda bir alan golü daha attı. Tennessee Titans, devreye 14-6 önde girdi.
 
Baltimore Ravens, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisinde rakip yarı sahasına girse de, gol bölgesinin 18 yard uzağında hücum hakkını tazeleyemedi ve top Titans'a geçti. Nashville ekibi, farklı bir oyun ortaya koydu. Running back olan Derrick Henry, oyun kurucu olarak sahada yer aldı ve 3 yardlık pas oyununda, topu gol bölgesindeki Corey Davis'e isabetli bir şekilde attı. Touchdown sonrasında Greg Joseph'in ekstra golü isabetli oldu ve Tennessee farkı 15 sayıya çıkardı. (6.54) Oyunun hakimiyetini iyice kaybeden Ravens'ta Lamar Jackson'dan bir top kaybı daha geldi. Henüz ilk oyunda, Tennessee Titans'tan defansif tackle Jurrell Casey, Lamar Jackson'ı bu maçta ikinci kez sackledi. Jackson sacklendiği sırada topun hakimiyetini kaybetti. Yere düşen topu defansif end Jeffery Simmons yakaladı ve hücum sırası bir kez daha Tennessee'ye geçti. (6.44) Lacivert Mavililer, fumble recover sonrası, rakip yarı sahasının 20 yard çizgisinden başladığı hücum serisini de touchdownla sonuçlandırdı. Ryan Tannehill, sağ tarafa yaptığı 1 yardlık koşu oyununu gol bölgesinde bitirdi. Greg Joseph, dördüncü ekstra golünde de isabet kaydetti ve fark 22 sayıya yükseldi. (4.16)  Buna karşın Lamar Jackson'ın top kayıpları sürmeye devam etti. Bir diğer safety Kenny Vaccaro, yıldız oyun kurucunun attığı topu yakaladı. (1.45) 
 
Son 15 dakikaya 28-6 önde giren Titans, önceki çeyrekten kalan hücum serisini degajla tamamlayarak sayı bulamadı. Baltimore Ravens ise, maçtaki ilk touchdownını başlama vuruşundan yaklaşık 49 dakika sonra buldu. Hayden Hurst, Lamar Jackson'ın 15 yard uzaktan attığı pası gol bölgesinde yakaladı. Ancak ekstra 2 sayı denemesindeki pas oyunu isabetsiz oldu ve Maryland ekibi farkı 16 sayıya kadar düşürebildi. (11.04) Kalan sürede sayı çıkmadı ve mücadele Tennessee Titans'ın 28-12'lik galibiyetiyle sonuçlandı. Şampiyonluk adaylarından Ravens'ı eleyen Titans, Super Bowl'a kalabilmek için Kansas City Chiefs - Houston Texans galibi ile deplasmanda karşılaşacak.
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
 BALTIMORE RAVENS 
 
Lamar Jackson (QB): 59'da 31 pas isabeti, 365 yard pas mesafesi, 1 touchdown pası, 2 interception pas, 20 koşu oyununda 143 yard mesafe
 
Hayden Hurst (TE): 6'da 4 pas yakalamada 53 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
Earl Thomas (S): 6'sı solo, toplam 7 tackle, 1 tackleda mesafe kaybettirme, 1 sack
 
Justin Tucker (K): 2'de 2 alan golü isabeti 
 
 TENNESSEE TITANS 
 
Ryan Tannehill (QB): 14'te 7 pas isabeti, 88 yard pas mesafesi, 2 touchdown pası, 6 koşu oyununda 13 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı
 
Derrick Henry (RB): 30 koşu oyununda 195 yard mesafe, 3 yardlık touchdown pası, 2'de 2 pas yakalamada 7 yard mesafe
 
Corey Davis (WR): 3 yardlık pas yakalama touchdownı
 
Kalif Raymond (WR): 45 yardlık pas yakalama touchdownı
 
Kevin Byard (S): 7'si solo, toplam 11 tackle, 1 interception
 
Kenny Vaccaro (S): 5 solo tackle, 1 interception
 
Jurrell Casey (DT): 4 solo tackleda 1 mesafe kaybettirme, 2 sack, 1 top düşürme
 

Senin için hazırladığımız haberler