Tenisi ne zaman bırakacak? Federer'den açıklama!

01.06.2017 - 14:13 | Son Güncellenme: 01.06.2017 - 14:13

Tenisin yaşayan efsanesi Roger Federer, aktif kariyerini 40 yaşına akdar sürdürebileceğini açıkladı ve Rafael Nadal ile oynadığı unutulmaz Avustralya Açık finalini anlattı.

Kariyerinde ikinci baharı yaşayan Roger Federer, Avustralya Açık zaferinden sonra Roland Garros'u pas geçti ve Wimbledon için çim kort sezonuna odaklandı.

''Oynarken eğlenebileceğim turnuvalara katılmak istiyorum''

36 yaşındaki tenisçi dün gece konuk olduğu bir televizyon programında bu sezon sadece dört turnuvaya katılmasının kendisi açısından iyi olduğunu belirterek, ''Oynarken eğlenebileceğim turnuvalara katılmak istiyorum. Artık antrenmandayken de eğleniyorum, antrenman yapmadığım tatil zamanlarında da eğleniyorum. Telaş içerisinde değilim. Bir adım geriye çekilip sadece eğlenmeye bakıyorum'' dedi ve 18. Grand Slam zaferini kazandığı Avustralya Açık'taki Nadal finalini anlattı.

''Belki de tenis kortunda hayatımın en iyi 20 dakikasını geçirdim''

İspanyol rakibi karşısında final setinde 3-1 gerideyken yaşadıklarını dile getiren İsviçreli raket, ''Şu anda servis kırmalıyım dedim. Çünkü sonrasında break avantajını ele alacak ve maça geri dönmem için şansa ihtiyacım olacaktı. Bugün çok ufak hatalar yaptığımı içimden söyledim. Planladığım gibi oynamıştım. Rafa'ya karşı hiç olmadığı kadar iyi bir backhand performansı gösterdim ve birçok backhand winner ürettim. Belki de tenis kortunda hayatımın en iyi 20 dakikasını geçirdim. Sadece odaklandım ve ilerledim.'' diyerek tarihi maçın perde arkasını araladı.

''Hatalarım vardı''

Kariyerini ne kadar sürdüreceği konusundaki soruyu cevaplatan Federer, ''40 yaşıma kadar oynayacağım ama belki ATP turunda olmaz. Son yıllarda zorlu zamanlarım oldu. Hatalarım vardı, bu yüzden insanlar kariyerimin sonuna geldiğimi düşündüler'' dedi. (Eurosport)

Senin için hazırladığımız haberler