"Temmuzlar bizimdir"

22.05.2020 - 17:29 | Son Güncellenme: 22.05.2020 - 17:29

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz görevine devam edecek mi? Süper Lig'deki şampiyonluk yarışında Galatasaray diğer takımlardan önde mi? Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, Radyospor'a konuştu. İşte detaylar...

"Temmuzlar bizimdir"

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı.

12 Haziran'da tekrardan başlayacak Süper Lig hakkında konuşan Hamamcıoğlu, "Galatasaray şampiyonluğun en büyük adayıdır. Biz kaldığımız yerden devam edeceğiz. Eskiden mayıslar bizimdi, şimdi de temmuzlar bizim olacak" ifadelerini kullandı.

"Önce insan sağlığı"

Önceliğin insan sağlığı olduğunu vurgulayan Hamamcıoğlu, "Kulüpler oynamak istiyorsa, TFF de bunu istiyorsa oynanır. Ben görüşümü tekrar ediyorum. Önce insan sağlığı. Eğer Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu buna icazet veriyorsa oynanabilir. Burada karar verici olanlar uygun görüyorsa oynatacaklardır" şeklinde konuştu.

Mustafa Cengiz görevine devam edecek mi?

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in görevi bırakma ihtimaliyle ilgili konuşan Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, "Sayın Mustafa Cengiz'i en kısa zamanda aramızda görmek istiyoruz. Bizim önceliğimiz başkanımızın bir an önce sağlığına kavuşması. Sonrasındaki tasarrufları Sayın Cengiz önce kendi sonra kulüp lehine verecektir. Bizim duamız bir an önce Cengiz'in kavuşması yönündedir" dedi.

"Normalleşme döneminde Galatasaray'ı konuşacağız"

Galatasaray'da yarın gerçekleştirilecek divan kurulu toplantısı hakkında bilgi veren Hamamcıoğlu, "Galatasaray'da ilk kez bir divan toplantısı, video konferans yöntemiyle yapılacak. Biz teknik hazırlıklarımızı tamamladık. En son divan toplantısını 12 Mart'ta organize ettik. Koronavirüsün ilk başlangıç dönemiydi. Nisan ayını boş geçtik. 9 Mayıs'ta planladık ama yarına erteledik. Divan üyeleri olarak ekranda olacağız. Söz almak isteyenler elini kaldıracak, sadece onlar görüntüde olacak. Çok belirgin bir gündemimiz de yok. Galatasaray'ın korona sonrası gündemini konuşacağız.

Normalleşme döneminde Galatasaray'ı konuşacağız. Galatasaray Yönetim Kurulu üyeleri yaptıkları hakkında bilgi verirse tabii ki gündem maddemiz önemli olur. Bütün dünya bir pandemi geçirdi. Spor kulüplerinin gelirleri neredeyse sıfırlandı. Tahmin ediyorum bunlar ön planda. Divan kurulumuzda akil ve tecrübeli insanlar var. Galatasaray'da ortak akılı ön plana çıkaracak bir toplantı olmasını temenni ediyorum" sözlerini kullandı.

Galatasaraylı yöneticilerin de katılmak istiyorsa katılabileceğini söyleyen Hamamcıoğlu, "Tüzüğümüze göre divan toplantısına, Galatasaray Yönetim Kurulu üyeleri katılır ama bunlar kendilerinin tasarrufu. Toplantıdan haberdarlar. Bilgilendirmek isterlerse söz alma önceliği onlarda" diyerek sözlerini noktaladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler