Tek hedef ‘Mesut’ eden bir şampiyonluk

23.01.2021 - 16:34 | Son Güncellenme: 23.01.2021 - 17:17

Mesut Özil transferiyle dikkatleri üzerine çeken Fenerbahçe'nin bu sezonki tek hedefi ne olacak? Ajansspor yazarı ve Radyospor programcısı Aygün Özipek yazdı.

Tek hedef ‘Mesut’ eden bir şampiyonluk

Aygün ÖZİPEK

Fenerbahçe Mesut Özil transferi ile taraflı tarafsız herkesi ‘mesut’ etti. Kulübün mali anlamda da bu transfer ile birlikte ‘mesut’ olmaya başladığı kısa süre içinde gözlendi.

Fenerbahçe’ye gelişini bir rüya diye açıklayan ve bu rüyayı gerçekleştiren Başkan Ali Koç, “Mesut Özil sahaya çıkacak ve dünyaya kim olduğunu gösterecek” sözlerini Yüksek Divan Kurulu toplantısında söyledi. Koç şöyle konuştu: “FenerOl'u Mesut Özil imza atana kadar MesutOl'a çeviriyoruz. Mesut Özil gelirse destek olurum, forma alırım diyen taraftarlarımızı bu kampanyaya destek vermesini bekliyorum, hadi bakalım. Desteklerinizi sizlerden rica ediyoruz. İnşallah sezon sonunda hep birlikte mutlu ve mesut oluruz."

Şu an Fenerbahçe’de tek bir hedef var o da dünyada büyük yankı uyandıran transferi, kulübün mali yapısını güçlendirmeye çevirmek.

Mesut Özil’in transferi için Puma ve Exxen gibi iki büyük marka sponsor oldu. Transfer sonrası hem Türkiye’nin önde markaları hem de yurt dışından çeşitli markalar kulübe sponsorluk yapmak için kapıyı çalmaya başladı.

Mesut Özil transferinde yükü kulübe mümkün olduğunca yansıtmamak ve mali yapıyı güçlendirme çabası var. Başkan Ali Koç’un en büyük hayali ise Fenerol kampanyası ile toplanan 300 milyon TL’nin üzerinde rakama Mesutol kampanyası ile yaklaşmak ve mali sıkıntıyı en aza indirmek. Kulübün kısa süreliğine açtığı SMS kampanyasına çok kısa sürede milyon TL’lerin üzerinde bağış gelmesi nasıl bir doğru hamle yapıldığını gösteriyor.

Transferi açıklandığı andan itibaren birçok isimle aynı kefeye konmaya çalışılan Mesut Özil, burada farklılığını gösterdi.

Milli takım formasını giymiş ama golleri ile değil yaptığı disiplinsiz hareketleri ile gündeme gelen Burak Yılmaz’ın açıklamaları bile ciddiye alınmadı.  

Kulüp, Mesut Özil konusunda çok ciddi bir marka çalışması yaptı ve bu çalışma sonrası istenilen hedefe kısa sürede ulaşıldı. Fenerbahçe’de artık tek bir hedef kaldı. O da son yılların en iyi kadrosu ile şampiyonluk yaşamak.

Sezona başlandığı andan itibaren Erol Bulut hoca üzerinden Fenerbahçe’yi yıpratma çalışmalarına ise Ali Koç, “Biz hocamızın her zaman arkasında olduk. Bizim aklımızdan hiçbir zaman hoca değişikliği geçmedi. Biz hangi adımı atacağımızı sosyal medyadaki yorumlara göre belirlemiyoruz. En küçük tökezleme sonrasında sosyal medyada sistematik olarak üzerimize gelen gruplar var” diyerek cevap vermiş oldu.

Fenerbahçe’de şimdi tek bir hedef var o da şampiyon olarak camiayı ‘mesut’ etmek.

Senin için hazırladığımız haberler