Tecrübeli gazeteci Aston Martin'in sorununu açıkladı!

02.04.2024 - 14:14 | Son Güncellenme: 02.04.2024 - 14:29

Formula 1 takımlarından Aston Martin'in son dönemdeki performans kaybını değerlendiren tecrübeli gazeteci Joe Saward, Lance Stroll'ün problem olduğunu söyledi.

Tecrübeli gazeteci Aston Martin'in sorununu açıkladı!

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımlarından Aston Martin, geçen sezonun başında güçlü bir performans sergilemiş ve İspanyol pilot Fernando Alonso ile 9 kez podyumda yer alamyı başarmıştı. Sezonun sonlarına doğru bir performans kaybı yaşayan takım bu sezonda güçlü bir şekilde başlayamadı ve McLaren'in arkasında yer aldı. Konuyla ilgili tecrübeli gazeteci Joe Saward, blog sayfasında açıklamalar yaptı.

Aston Martin'in problemi ne?

Deneyimli gazeteciye göre Aston Martin'in bir numaralı problemi Lance Stroll. Saward, "Eğer zirveye ulaşmak istiyorsanız, istikrarlı şekilde nasıl performans göstereceğini bilen en az bir sürücünüz olmalı. Red Bull'a bir bakın. Birinci bitirmeyi bilen bir sürücüleri var, bir de sıralama turlarında geride kaldığı için birçok kişiyi geçtikten sonra ikinci bitirmeyi bilen bir sürücüleri var. Normalde iyi sonuçlar almak için iki iyi sürücüye ihtiyacınız vardır. Eğer birisi Aston Martin'in iki iyi pilotla daha iyi sonuçlar alamayacağını söylüyorsa, o kişi hayal dünyasında yaşıyor demektir" dedi.

"Stroll'den etkilendiğim tek an..."

Aston Martin Formula 1 takımının sahibi Lawrence Stroll'ün oğlu Lance Stroll'ün iyi bir pilot olmadığını deklare eden Saward, "Lawrence'ın ya da Lance Stroll'ün kendilerine bunu yapmaya devam etmek isteyip istemediklerini sorması gerekecek çünkü yeterli bir sürücü değil. Lawrence Stroll buna nihayetinde kendisi karar verebilir, çünkü kendi parasını yönetiyor. Lance yavaş değil ama tablonun tamamını göremiyor. Stroll'den etkilendiğim tek an bisikletten düştüğü ve hemen toparlandığı andı" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler