Taylan Antalyalı o pası Selçuk İnan'dan aldı

23.12.2020 - 09:41 | Son Güncellenme: 23.12.2020 - 09:50

Taylan Antalyalı; bu sezon hem Galatasaray'ın hem Türk futbolunun kazandığı bir yıldız. Modern bir orta saha profili çizen Taylan kupadaki Darıca Gençlerbirliği maçı dışındaki 16 maçın hepsinde oynadı. Her geçen hafta kendini geliştirmeyi sürdürüyor ve Selçuk ağabeyinin, Selçuk hocasının her sözünü dinliyor. İşte detaylar...

Taylan Antalyalı o pası Selçuk İnan'dan aldı

Burhan Can TERZİ-AJANSSPOR

Galatasaraylılar sezon başında hasret uzun süre orta saha transferi bekledi. Her gün yeni bir orta saha transferi umuduyla güne uyanıldı ancak Etebo dışında o bölgeye hamle yapılamadı, beklenen transferler olmadı. Fatih Terim, mevcut kadrodan o bölgeye takviye yapmak zorundaydı. Kariyeri boyunca ofansif özellikleriyle öne çıkan Taylan Antalyalı'yı 6 numara bölgesinde denemek isteyen Terim, o cevheri 25 yaşındaki futbolcuda gördü ve ısrar etti.

Selçuk İnan'ın Taylan Antalyalı'ya katkısı

Taylan, hocasını mahçup etmedi her geçen gün daha iyiye gitti. An itibarıyla Taylan takımın en çok maç oynayan, en çok süre alan futbolcusu durumunda. Bu sezon 1432 dakika forma giyen Taylan'ın gelişiminde en büyük pay sahiplerinden biri eski kaptanı, yeni hocası Selçuk İnan oldu.

Tüm bildiklerini anlatıyor

Geçen sezon sonunda futbolu bırakan Galatasaray'ın efsane kaptanı Selçuk İnan, hocalık belgeselini alıp Fatih Terim'in ekibine katıldı. Orta saha oyuncularıyla birebir çalışan Selçuk İnan, Taylan Antalyalı'ya da tüm bildiklerini anlattı. Taylan ile pozisyon alma, çevre kontrolü, açı bulma, pas tekniği üzerinde sürekli çalışan Galatasaray antrenörü, Göztepe maçında bir büyük mutluluk daha yaşadı.

Taylan Antalyalı kaç asist yaptı?

Taylan, Galatasaray'ın Göztepe'ye attığı 3'ün golün asistini yaparken, Feghouli'yi attığı pas tam anlamıyla Selçuk İnan pasıydı. Birlikte yaptıkları özel çalışmaların meyvesi alınırken, 25 yaşındaki futbolcu bu sezon ligdeki ilk asistini yapmış oldu. Başarılı futbolcu Avrupa Ligi'ndeki Neftçi Bakü maçında da bir gol pas vermişti.

AJANSSPOR 15 GÜN ÖNCE YAZMIŞTI. BAŞARININ SIRRI HABERİ İÇİN TIKLAYIN...

"Çok mutluyum"

Taylan daha önce röportajında da Selçuk İnan'ın idolü olduğu belirtmişti ve hocası için şu sözleri söylemişti:

"Özellikle Galatasaray ve milli takım kariyerinde çok büyük başarılara ikmza attı. Orta saha anlayışını Türkiye'de çok farklı bir noktaya çıkardığını düşünüyorum. Orta sahadan beklentileri de o doğrultuda yukarı çıkardı. Onunla aynı takımda bulunduğumdan dolayı şu an hocam, tanıdığımdan dolayı çok mutluyum. Bana öğütleri, yardımseverliği inanılmaz"

Senin için hazırladığımız haberler