NBA'de Celtics Oyuncusu Jayson Tatum'dan Lakers ve Kobe Bryant Açıklaması

08.06.2022 - 19:25 | Son Güncellenme: 08.06.2022 - 19:39

NBA ekiplerinden Boston Celtics'te oynayan Kobe Bryant hayranı Jayson Tatum, ezeli rakip Los Angeles Lakers'ın favori takımı olduğunu söyledi. İşte detaylar.

NBA'de Celtics Oyuncusu Jayson Tatum'dan Lakers ve Kobe Bryant Açıklaması

AJANSSPOR HABER

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Boston Celtics'te forma giyen yıldız basketbolcu Jayson Tatum, ezeli rakipleri Los Angeles Lakers hakkında önemli bir itirafta bulundu.

Boston Celtics ile NBA finallerinde boy gösteren ve şampiyonluk için Golden State Warriors ile mücadele eden Jayson Tatum, Celtics camiasının lig tarihi boyunca en çok çekişme içine girdiği Los Angeles Lakers hakkında bir itirafta bulundu. Tatum, Lakers için "Benim favori takımımdı" dedi.

"Bir rüyanın gerçek olmasına çok yakındım"

Lakers'ın efsane basketbolcusu Kobe Bryant hayranı olduğunu daha önce de dile getiren Tatum, idolünün takımıyla da yakından ilgilendiğini dile getirdi. Yıldız basketbolcu, "Lakers benim favori takımım, Kobe ise favori oyuncumdu. Bir rüyanın gerçek olmasına gerçekten çok yakındım ama o günlerde Lakers benimle ilgilenmedi." şeklinde konuştu.

İki takımın şampiyonluk sayısı aynı

NBA tarihinde en fazla şampiyon olmayı başarmış 2 takım bulunuyor. Bunlar Boston Celtics ile Los Angeles Lakers. Uzun yıllar boyunca birbirleri arasında büyük bir çekişme yaşanan iki takım da 17 kez NBA şampiyonu olmayı başardı. Celtic ile Lakers'ı bu alanda takip eden en yakın rakipleri ise 6'şar şampiyonluk ile Chicago Bulls ile Golden State Warriors.

Celtics finalleri kazanırsa Lakers'ı geçecek

2021/22 NBA sezonunda play-offlara katılamayan Los Angeles Lakers'ın aksine Boston Celtics, başarılı şekilde ilerleyerek NBA finallerine yükseldi. Finallerde Golden State Warriors ile mücadele edecek olan Celtics, seriyi kazanması durumunda 18. şampiyonluğuna ulaşarak, ezeli rakibini geride bırakacak.

Senin için hazırladığımız haberler