Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ndeki tartışmaya federasyondan açıklama

26.06.2024 - 10:30 | Son Güncellenme: 26.06.2024 - 10:39

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ndeki tartışmalı ön eleme sisteminin adil olduğunu belirtti. İşte detaylar...

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ndeki tartışmaya federasyondan açıklama

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu bazı başpehlivanların Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne doğrdudan katılma taleplerini reddetti.

Başpehlivanların ön elemesiz katılım talebine ret

Federasyon tarafından yapılan açıklamada başpehlivanların ön elemeye katılmadan müsabakalarda yer almasına yönelik taleplerinin kabul edilemez olduğunu açıkladı. Federasyonun yaptığı açıklamada 2022'de gerçekleşen Yağlı Güreş Çalıştayı'nda lig usulünün temelinin atıldığı ve bu değişikliğin Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin daha sürdürülebilir, etkin, nezih ve kaliteli olmasına yönelik olduğunu vurguladı. 

Kalan 8 başpehlivan ön elemelere katılacak

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nde sezon sonu puan sıralamasında ilk 32’ye giren başpehlivanların doğrudan, kalan 8 başpehlivanın ise ön eleme ile Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılması konusunda tam ve kesin mutabakata varılmıştır. Bu karar, 26 Nisan 2024 tarihinde yapılan talimat değişikliği ile tüm kamuoyuna duyurulmuştur."

Senin için hazırladığımız haberler