Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, tarihi anda olmayacak

10.10.2023 - 10:43 | Son Güncellenme: 10.10.2023 - 10:48

UEFA bugün 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı İtalya ile ortaklaşa yapmak üzere Türkiye'ye verecek. Bu tarihi gün için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve bazı yöneticiler de hazır bulunacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, tarihi anda olmayacak

AJANSSPOR HABER

UEFA bugün 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı İtalya ile ortaklaşa yapmak üzere Türkiye' ye verecek. Bu tarihi gün için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve bazı yöneticiler de hazır bulunacak. 

Osman Aşkın Bak olmayacak

Türkiye heyetinde bir ismin olmaması dikkat çekti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, heyette yer almıyor. Konuya ilişkin bakanlık yetkililerinden bilgi aldık. 

Başka toplantıda olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün kabine toplantısı vardı. Bu toplantıya katılan Bak'ın bugün de Cumhurbaşkanı ile başka toplantıları olacağı için TFF heyetinde yer almayacak. 

Osman Aşkın Bak, son olarak UEFA Konferans Ligi'ndeki Beşiktaş-Lugano maçını Büyükekşi ile birlikte statta izlemişti. Maçın 44. dakikasında Büyükekşi, taraftarların kendisine yönelik küfürler nedeniyle statıdı terk etmişti. Bakan Bak ise maçı sonuna kadar takip etti.

TFF heyetinde kimler var?

TFF'yi temsilen İsviçre'ye gidecek delegasyonda Onursal Başkan Şenes Erzik, 1. Başkan Vekili İbrahim Burkay, 2. Başkan Vekili Yalçın Orhan, Başkan Vekili Yusuf Günay, Yönetim Kurulu Üyeleri Müslüm Özmen, Ali Düşmez, Erman Kalkandelen, Ramazan Üçdan ve Şafak Müderrisgil de yer alacak.

Tarihi 2032 açıklaması ne zaman ve saat kaçta?

UEFA Yönetim Kurulu'nun TSİ 10.30'daki toplantısının ardından, aday ülkeler son sunumlarını gerçekleştirecek. EURO 2028 ve EURO 2032 ev sahiplerinin açıklanacağı tören ise TSİ 13.00'te başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler