Tuğba Danışmaz 3 Adım Atlamada Avrupa Şampiyonu Oldu

04.03.2023 - 21:21 | Son Güncellenme: 04.03.2023 - 22:00

Türkiye'de yapılan Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda Tuğba Danışmaz 3 adım atlamada şampiyon olarak tarih yazdı. Sporcumuz hem ağladı hem ağlattı.

Tuğba Danışmaz 3 Adım Atlamada Avrupa Şampiyonu Oldu

AJANSSPOR-HABER

Türkiye'nin ev sahipliğini yaptığı Avrupa Salon Şampiyonası’da atletimiz Tuğba Danışmaz tarih yazdı. İstanbul'da devam eden şampiyonada Tuğba Danışmaz, üç adım atlamada altın madalya kazandı. Tuğba, depremle sarsılan ülkemizin bayrağını gönderece çekerek bu sıkıntılı günlerde bir nebze de olsa moral verdi. 

Rakibi son atlayışı yapamadı şampiyon oldu

Tuğba Danışmaz'ın birincilik için yarıştığı rakibi İtalyan sporcu Derkach, son atlayışında adımlamada hata yapıp atlayışını gerçekleştirmeyi başaramadı. Böylece Tuğba, Avrupa şampiyonu oldu. Sporcumuz, bu tarihi zaferden sonra göz yaşlarını tutamadı. 

Türkiye rekoruyla şampiyon oldu

Ataköy Atletizm Salonu'nda devam eden şampiyonada  kadınlar üç adım atlamada milli atletimiz Tuğba Danışmaz, ilk denemesinde 14.31 metrelik bir atlayış yaptı. Bu atlayış hem Türkiye rekoru oldu hem de Avrupa şampiyonluğunu getirdi. Danışmaz, ayrıca şampiyonadaki ilk altını da kazandıran sporcu oldu.
 

İlgini Çekebilir
Milli atlet Ersu Şaşma, Dünya Atletizm Şampiyonası'nda finale yükseldi
Habere Git

İtalyan Dariya Derkach gümüşte kaldı

Büyük bir çekişmeye sahne olan müsabakada İtalyan Dariya Derkach, 14.20'lik atlayışını geliştiremeyince gümüş madalyayla yetindi. Bronz madalya ise 14,16 metrelik atlayışıyla Portekizli atlet Patricia Mamona'ya gitti. 

2019'da zaferin ayak sesleri duyuldu

23 yaşında olan ve Enka Spor Kulübü sporcusu olan Tuğba Danışmaz, 2019 yılında Avrupa 23 Yaşaltı Şampiyonası'nda 13.85'lik atlayışıyla ikinci olarak bugünkü zaferinin ayak seslerini duyurmuştu.

"Seninle gurur duyuyoruz Tuğba"

Türkiye Atletizm Federasyonu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Madalya Bizim. Seninle gurur duyuyoruz" diyerek, Tuğba Danışmaz'ı kutladı. Milli atlet kısa sürede sosyal medyada büyük övgülerle trend topic oldu.

İşte Tuğba Danışmaz'ın şampiyonluk atlayışı

Senin için hazırladığımız haberler