Taraftarları endişelendiren Niklas Süle'nin son halini görenler tanıyamadı

12.07.2024 - 12:22 | Son Güncellenme: 12.07.2024 - 12:39

Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'da forma giyen Niklas Süle son olarak alkol bağımlılığı ve aldığı kilolar ile gündeme gelmişti. Süle bu kez verdiği kilolar ile dikkat çekti.

Taraftarları endişelendiren Niklas Süle'nin son halini görenler tanıyamadı

Alman futbolcu Niklas Süle geçtiğimiz aylarda fiziği ile taraftarların onlarca paylaşımına konu olmuştu. Son dönemde kilo problemleri ile başa çıkmaya çalışan Süle bu kez verdiği kilolar ile gündem oldu. 

Özel şef tutulmuştu

Bu sezon kilo problemleri ile sık sık gündeme gelen Niklas Süle fiziği ile Almanya'da yeniden tartışma konusu olmuştu. Bild tarafından aktarılan bilgilere göre Sebastian Kehl, aralık ayında Süle ve danışmanı Volker Struth'a, oyuncuyu yeniden forma sokmaları konusunda baskı yaptı. Bayern'in eski oyuncusu ise bunun üzerine kendini geliştireceğine dair sözü verdi ve iddialara göre kendisine özel bir şef dahi tuttu. Fakat tutulan bu özel şef yeterli olmadı. Sky'dan Patrick Berger, Marbella'daki bir antrenman kampında Süle hakkında "Formda ve antrenmanlı görünmüyor." ifadelerini kullandı. 

Avrupa Şampiyonası kadrosunda çıkarılmıştı

Niklas Süle'nin Borussia Dortmund ile geleceği de yaşadığı kilo problemi ile belirsizdi. Alman futbolcunun ekibi ile olan sözleşmesi 2026 yılına kadar devam ediyor. Süle'nin Alman ekibinden yıllık kazancı ise 10 milyon Euro. Aktarılan bilgilere göre oyuncunun hem güncel kilo problemi hem de yüksek maaşı başka bir takıma transfer olmasını zorlaştırdığı ifade edilmişti.

Süle ayrıca Almanya'nın Avrupa Şampiyonası kadrosundan da çıkarıldı. 

İlgini Çekebilir
Enis Destan hedefini açıkladı! Borussia Dortmund, Bayern Münih...
Habere Git

Süle bağımlılık ile mücadele ediyordu

Boyu 1.95 cm olan Niklas Süle son dönemde, yaşadığı kilo problemleri ile gündeme gelmişti. Süle'nin bir süredir alkol bağımlılığı ile mücadele ettiği de gelen bilgiler arasındaydı.

"Niklas haftada 8 kez kebap yiyordu"

Süle'nin kilo problemleri hakkında konuşan bir diğer isim ise eski Alman milli futbolcu Markus Babbel olmuştu. Babbel yaptığı açıklamalarda Alman futbolcunun çok fazla pizza ve kebap yediğini Sport1'e şu sözlerle belirtmişti: "Sanırım her şeyi düzgün yapma disiplinine sahip olma konusunda sorunları var. Üç veya dört kilo daha fazla taşıdığınızda, bunu bu seviyede fark ediyorsunuz. Haftada altı kez pizza, sekiz kez kebap yemek konusu da vardı. O iş olmuyor. Bu, bunu hiç yapmaması gerektiği anlamına gelmiyor. Bazen bir ödüle ihtiyacın olur, sorun değil. Ama bunu her gün yapamazsın."

Babbel, Niklas Süle'nin Hoffenheim'da oynadığı 2012 yılında ekibin teknik direktörüydü. 

Dortmund'da yetkililer Süle'yi uyardı

Bild tarafından aktarılan bilgilere göre Dortmund Sportif Direktörü Sebastian Kehl ve teknik direktör Lars Ricken, Niklas Süle'ye takımda bir şans daha istiyorsa kilosuna dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Formunu yeniden kazanmak için fitness eğitmeniyle yoğun bir şekilde çalışan Süle dikkat çekici bir değişim yaşadı. Dortmund'un bu hafta sezon öncesi kampına dönmesinin ardından görüntülenen Süle dikkat çekti.

Senin için hazırladığımız haberler