Taraftar Hulk'u bekliyor, yönetim Lens'i!

26.01.2021 - 15:20 | Son Güncellenme: 26.01.2021 - 15:35

Son dakika Beşiktaş transfer haberleri... Beşiktaş'ta Hulk transferinde son dakika gelişmesi yaşandı. Siyah beyazlılar Jeremain Lens için de gelen teklifleri değerlendiriyor. İşte Beşiktaş - Hulk transferinde son durum. Detaylar haberimizde...

Taraftar Hulk'u bekliyor, yönetim Lens'i!

Erdal CÖMERT-AJANSSPOR

Süper Lig'in ilk devresini lider kapatan Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, bir golcü istediğini açıkça dile getirdi. Nitekim yönetim de dünyaca ünlü Brezilyalı Hulk ile görüştü ve teklif de sundu.

Lig ikincisi Fenerbahçe, yaz transfer döneminde 18 transfer yaparken, ara dönemde de Mesut Özil gibi bir dünya yıldızıyla birilket 3 takviye daha yaptı. Galatasaray da Onyekuru ve Halil Dervişoğlu ile hücum hattına destek sağladı. Siyah beyazlı taraftarlar da yönetimden bir hamle bekliyor.

Kadro dışı yabancılar engeli

Beşiktaş yönetimi koşulları zorluyor ama planlar her defasında eldeki kadro dışı yabancılara takılıyor. Sezon başında kadro dışı bırakılan Jeremain Lens, Douglas ve Mirin'ın takımdan ayrılmaması yönetimin hamle alanını daraltıyor. Bu oyuncular kendilerine takım bulsa Beşiktaş hem yabancı sayısında rahatlayacak hem de limit sıkıntısını aşacak. Siyah beyazlı yönetim limit sıkıntısı nedeniyle Hulk'a sunduğu teklifi yükseltemiyor. Oyuncu yıllık 3.5 milyon Euro talep ederken Beşiktaş'ın sunduğu teklif bonuslarla 2 milyon Euro'yu ancak buluyor.

Gelecek sezon için 25 milyon engeli

Yönetim gelecek sezonu da düşünerek hareket ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) limitleri hesaplarken 3 yıllık bir  dönemin ortalamasını baz aldığını hatırlatan yöneticiler, ilk iki sezonda takımın yıllık bütçesinin 50 milyon Euro'yu aştığına dikkat çekerek, 2021-2022 sezonunda ancak 25 milyon Euro'luk bir takım bütçesine olanak kaldığını vurguluyor. Beşiktaş'ın halihazırdaki takımından kiralık oyuncular düşüldüğünde bile 46 milyon Euro'luk bir takım kalıyor.

1 Şubat'a kadar zorlayacak

Bu koşullarda Hulk transferi gerçekten mali bir sihirbazlık gerektiriyor. Bir başka çözüm de sponsor desteği. Beşiktaşlı yöneticiler, Fenerbahçe'nin Mesut Özil transferini örnek göstererek, Beşiktaşlı işinsanlarından benzer bir destek bekliyor. Fakat şu güne kadar bir adım atan çıkmadı. Siyah beyazlı yönetimin transferin kapanacağı 1 Şubat'a kadar Hulk veya alternatif bir golcü transferi için koşulları sonuna kadar zorlayacak.

Süper Lig takımlarından Kayserispor, Ankaragücü ve Kasımpaşa'nın transfer listesinde yer alan Jeremain Lens bu sezon Beşiktaş'ta 4 maçta görev alırken 1 gol, 1 de asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler