Taraftar bekledi, orta saha transferi gelmedi

06.10.2020 - 11:19 | Son Güncellenme: 06.10.2020 - 11:42

Son dakika Galatasaray haberi... Transferin son gününü sessiz geçiren Rn yüksek harcama limitine sahip Galatasaray'dan taraftarın beklediği orta saha transferi gelmedi. Peki Galatasaray neden orta saha transferi yapamadı? İşte detaylar...

Taraftar bekledi, orta saha transferi gelmedi

AJANSSPOR - DETAY HABER

Galatasaray yaz transfer döneminde 7 ismi renklerine bağlarken, sarı kırmızılı taraftarların özellikle beklediği orta saha transferi gelmedi. 

Limit yüksek ama...

Yaklaşık 494 milyon TL ile (54 milyon Euro) en yüksek harcama limitine sahip olunmasına rağmen; istenen transfer veya transferlerin yapılamaması taraftarların önceki dönemlerdeki hayal kırıklıklarına bir yenisini daha ekledi. 

Gomis'in satılması, forvet alınmaması

2017-18 sezonu şampiyonluğunun mimarlarından Gomis'in sezon sonunda satılmasının ardından, 2018-19 sezonu öncesi birçok isimle görüşmesine rağmen forvet transferi yapamayan Galatasaray yönetimi taraftarları çileden çıkarmıştı.  İlk devreyi forvetsiz oynayan Aslan, devre arasında Ozan Kabak'ın satışından gelen parayla 10 milyon Euro'ya Diagne'yi transfer etmişti.

Son günde 4 transfer

Yönetim 2019-20 sezonu öncesinde de önemli isimlerin transferlerini son güne bırakarak taraftarların yüreğini ağzına getirmiş; Lemina, Falcao, Andone ve Taylan Antalyalı transferlerini açıklamıştı. 
 

Beklenen transfer olmadı

Geçmişteki hatalardan ders aldığı düşünülen Galatasaray yönetimi, her fırsatta transfer yapılacağını dile getirse de, sarı kırmızılılar son günü sessiz geçirdi ve beklenen orta saha transferi gerçekleşmedi. 

Galatasaray neden transfer yapamadı?

UEFA ile yaptığı Finansal Fair Play (FFP) anlaşması gereği satmadan oyuncu alamayan Aslan, beklenen hamleleri yapamadı.
Sarı kırmızılı yönetimin; Belhanda, Feghouli, Babel ve Falcao gibi maaşları yüksek isimlerin yanı sıra Kasımpaşa'ya 10 milyon Euro vererek aldığı Diagne'yi de satacak takım bulamaması taraftarların sabrını taşırdı. Transferin gözde isimleri Marcao ve Luy,ndama'yı da elinde tutan Galatasaray, yeni transferler için yer açamadı.

ultrAslan'dan tepki

Galatasaray tribünlerinin en büyük taraftar oluşumu ultrAslan da, sarı kırmızılı yönetime süreç için tepki göstermiş ve yapılan açıklamada, "Sayın yönetim; transfer sezonu boyunca her kameraya umut pompalanması, her demeçte satmadan alamıyoruz ve FFP vurgusu yaptığınız halde Galatasaray'da transfer bitmez ... gün var diyerek taraftarlara aylarca neden hayal sattınız?” ifadesi kullanılmıştı.

Fenerbahçe'den 18 transfer

Galatasaraylı taraftarlar; transfer dönemine yaklaşık 178 milyon TL (19.5 milyon) harcama limiti ile başlayan ezeli rakip Fenerbahçe'nin limit sorunu yaşamasına rağmen Vedat Muriç ve Jailson'dan 22 milyon Euro gelir etmesi ve borçları erteleyerek 18 transfer yapması sonucu; yönetime tepkisini artırdı.

Abdurrahim Albayrak ne demişti?

Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak'ın fikstür çkeiminin ardından yaptığı, "Galatasaray taraftarları transfer konusunda haklıdır. Önümüzde 50 gün var, ciddi çalışmalar yapıyoruz ekonomik krize rağmen. Bir kuruşu çöpe atamayız. Kesinlikle transfer yapacağız, herkesin içi rahat olsun" sözleri orta saha transferinin yapılamaması nedeniyle bir kez daha taraftarın gündemine geldi.

Fatih Terim ile fikir birliği: "Şampiyon oluruz"

1-0'lık Kasımpaşa yenilgisinin ardından "24 saat sonra ne olacağı aşağı yukarı belli. Mevcut kadro ile ocak ayına kadar nasıl gideriz, nasıl yaparız, kafamızdaki plan içinde yapamadığımız şeyleri acaba ocak ayına kadar yapabilir miyizin çalışması içinde olacağız. Büyük ihtimalle benim hatamdır" sözleriyle yönetime üstü kapalı sitem eden teknik direktör Fatih Terim ile bir toplantı yapan yönetim, tecrübeli hoca ile barış sağladı.

Yeni bir takviye yapılamayan toplantı bitiminde başkan Mustafa Cengiz, ikinci başkan Abdurrahim Albayrak, Yusuf Günay ve teknik direktör Fatih Terim, “Biz bu kadroyla da şampiyon oluruz” fikrinde buluştu.

Galatasaray'ın transferleri

Galatasaray; Arda Turan, Emre Kılınç, Oğulcan Çağlayan, Fatih Öztürk, Omar Elabdellaoui, Kerem Aktürkoğlu ve Oghenekaro Etebo'yu renklerine bağladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler