Taner Savut: "Emre'nin dönüşünde Galatasaray sağlık ekibi..."

28.01.2020 - 17:29 | Son Güncellenme: 28.01.2020 - 14:35

Taner Savut: "Emre'nin dönüşünde Galatasaray sağlık ekibi..."

Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor’un Eski Sportif Direktörü Taner Savut, futbolun gündemini değerlendirdi. Emre Akbaba’nın kariyerinde çok önemli bir role sahip olan Savut, “Galatasaray Sağlık ekibinin Emre’nin dönüşünce çok ciddi katkısı var” ifadelerini kullandı.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Taner Savut’un açıklamaları şu şekilde:

Taner Savut: ”Sivasspor’un durumu sürpriz değil”

Sivasspor’un ligdeki durumunu sürpriz olarak görmüyorum. Artık Anadolu kulüplerinin makası kapatacağını zaten görüyorduk. Kulüplerin ekonomik durumları ortada. Anadolu takımları daha modern çalışır hale geldi. Transferde de nokta atışlar yapılıyor. Sivasspor’un istikrarlı bir gidişi var. Lige de renk kattılar. Sivasspor’u tebrik etmek lazım.

Taner Savut: ”Sivasspor’un başarısı bir günlük başarı değil”

Sivasspor’un durumu çok şey anlatıyor. Bu başarı bir günlük başarı değil. 4-5 yıl öncesinden sağlıklı bir şekilde geliyorlardı. Profesyonelce çalıştılar ve biriktire biriktire geldiler. Şans değil, çalışmanın eseri diyebiliriz.

Taner Savut: ”Erol Bulut, Alanyaspor ve Türk futbolu adına bir şans”

Alanyaspor için de aynı şekilde söyleyebiliriz. Orada yıllarca çalıştığımdan net biliyorum. Sistemin Alanyaspor’u taşıyacağını söylemiştim. İyi bir iskeleti vardı. Üstüne de kaliteli transferler yapıldı. Sergen Yalçın ve Erol Bulut takım arkadaşımdı. Erol Bulut çok coşkulu ve gelişmeye açık bir teknik adam. Hem Türk futbolu hem de Alanyaspor adına çok büyük bir şans olduğunu düşünüyorum.

Taner Savut: ”Emre Akbaba’nın karakterinde vazgeçmeme var”

Emre Akbaba'nın sakatlandığında da zorluklarla başa çıkan bir yapısı olduğunu daha önce söylemiştim. Çok ağır bir sakatlık süreci yaşadı. Sakatlık sürecinde de kendisiyle görüşmüştüm. Emre’nin karakterinde bir vazgeçmeme durumu vardır. 2. Lig B kategorisinden Süper Lig’e kadar birlikte çalıştık. Emre önemli bir oyuncu. Çıkış yapmasını doğal karşılıyorum.

Taner Savut: ”Galatasaray sağlık ekibi takdiri hak ediyor”

Emre’nin bu kadar başarılı şekilde geriye dönmesi için Galatasaray camiası çok önemli bir destek verdi. Galatasaray sağlık ekibindeki profesyonel çalışanlar da çok büyük bir takdiri hak ediyor. Oyuncunun fizik kalitesi açısından da bu kadar iyi dönebilmesi çok rastlanan bir şey değil. Adaptasyon süreci neredeyse yok denecek kadar az. 3 maçta katkısı ve kazandırdıkları ortada. Galatasaray sağlık ekibinin katkısını göz ardı edemeyiz.

Senin için hazırladığımız haberler